- Kød
Ingredienser
- 500 g hakket lammekød fra fritgående dyr
- ¾ tsk salt
- ½ kop friske krummer fra fuldkornsbrød
- 2 forårsløg, finthakket
- Skal af en halv citron
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk stødt koriander
- Flere kviste af frisk mynte, finthakket
- 50 g feta, smuldret
- 1 æg, let pisket
- Frisk citronsaft, til sidst
- Friskkværnet sort peber
- Hjemmelavet eller købt hummus og fladbrød, til servering
- 80 g pistacienødder, ristede og groft hakkede
- ½ kop granatæblekerner
- 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
- en stor håndfuld mynteblade, groft hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1 stor spsk syltede citroner, finthakket
- 1 spsk honning
- 2 spsk citronsaft
- 60 ml (¼ kop) ekstra jomfruolivenolie
- salt og friskkværnet peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Til salsaen hældes alle ingredienser i en lav skål og blandes sammen. Stil den på køl, indtil den er klar til servering.
-
2Kom lammet og alle de resterende kofta-ingredienser i en stor skål. Rør det sammen. Deles i 8 portioner. Pres og form kødet rundt om et spyd. Denne opskrift giver 8 spyd.
-
3Varm en Le Creuset toughened non-stick rektangulær grillpande på 35 cm op, indtil den er varm. Dryp lidt olivenolie på dine koftas, og steg dem, indtil de er gyldne på alle sider og gennemstegte.
-
4Servér med pistaciesalsa, hummus og opvarmede fladbrød.