Græsk lammekofta med granatæble- & pistaciesalsa

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Græsk lammekofta med granatæble- & pistaciesalsa
Græske koftas er en lækker blanding af kebab og kødboller. Serveres med salsa med lækre ingredienser, hummus og opvarmede fladbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød fra fritgående dyr
  • ¾ tsk salt
  • ½ kop friske krummer fra fuldkornsbrød
  • 2 forårsløg, finthakket
  • Skal af en halv citron
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk stødt koriander
  • Flere kviste af frisk mynte, finthakket
  • 50 g feta, smuldret
  • 1 æg, let pisket
  • Frisk citronsaft, til sidst
  • Friskkværnet sort peber
  • Hjemmelavet eller købt hummus og fladbrød, til servering
SÅDAN LAVER DU GRANATÆBLE- & PISTACIESALSAEN
  • 80 g pistacienødder, ristede og groft hakkede
  • ½ kop granatæblekerner
  • 3 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • en stor håndfuld mynteblade, groft hakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 stor spsk syltede citroner, finthakket
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 60 ml (¼ kop) ekstra jomfruolivenolie
  • salt og friskkværnet peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til salsaen hældes alle ingredienser i en lav skål og blandes sammen. Stil den på køl, indtil den er klar til servering.
  • 2
    Kom lammet og alle de resterende kofta-ingredienser i en stor skål. Rør det sammen. Deles i 8 portioner. Pres og form kødet rundt om et spyd. Denne opskrift giver 8 spyd.
  • 3
    Varm en Le Creuset toughened non-stick rektangulær grillpande på 35 cm op, indtil den er varm. Dryp lidt olivenolie på dine koftas, og steg dem, indtil de er gyldne på alle sider og gennemstegte.
  • 4
    Servér med pistaciesalsa, hummus og opvarmede fladbrød.