- Grøntsager
Ingredienser
- 1 græskar, ca. 1,2-1,4 kg
- 3 spsk olivenolie
- 750 g ricotta
- 3 æg, mellemstore
- 100 g revet parmesan
- Saft og skal af 2 citroner
- 2 spsk salvie, hakket
- Hvidvin, valgfrit
- Salt og friskkværnet peber
- Muskatnød
- 200 g revet mozzarella
- 250-300 g færdiglavede lasagneplader
- 100 g græskarkerner
- Stegt salvie
-
Fremgangsmåde
-
1Vask, halvér og fjern kernerne fra græskaret. Skær græskarret i fire stykker og derefter stykkerne i smalle både på et skærebræt. Sæt et par både til pynt.
-
2Kom ricottaen i en skål sammen med æggene, halvdelen af den revne parmesan, citronsaft og skal, salvie, noget olivenolie og hvidvin, og rør rundt, indtil blandingen er glat. Krydr med salt, peber og muskatnød, og rør rundt igen, indtil det er jævnt blandet.
-
3Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Spred noget af ricottablandingen ud på bunden af dit Le Creuset Heritage rektangulært fad, og dæk med pastaplader. Spred noget af ricottablandingen ud oven på pastaen og top med et lag græskarbåde, og drys derefter med mozzarella. Tilsæt endnu et lag pastaplader, og top igen med ricottablandingen, græskar og ost. Fortsæt med at lægge lag på.
-
4Dæk lasagnen med aluminiumsfolie, og bag den på midterste ribbe i ca. 30 minutter. Imens hakkes græskarkernerne groft. Efter 30 minutter fjernes aluminiumsfolien. De resterende græskarbåde, græskarkerner og den resterende parmesan og mozzarella bredes ud på lasagnen og der dryppes med olivenolie.
-
5Bag uden folie i yderligere 10-15 minutter, indtil retten er færdig. Drys noget ristet på inden servering.
-
6Tip: Denne lasagne er også vidunderlig sammen med lam.