- Frugt
Ingredienser
- 1 dl honning
- 1 æg
- 1 dl vindruekerneolie
- 200 g grovvalsede havregryn
- 50 g revet kokos
- 50 g grofthakkede hasselnødder
- 50 g grofthakkede mandler
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 100 g tørrede tranebær
- 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
- 50 g hakket mørk chokolade (hvis barerne skal være søde)
- 5 gulerødder
- 2 appelsiner
- 1 citron
- 2 æbler
-
Fremgangsmåde
-
1Lun honningen i en gryde.
-
2Pisk æg og olie sammen i en lille skål. Bland alle de øvrige ingredienser sammen i en anden skål.
-
3Hæld den lune honning og det piskede æg over, og bland det hele godt sammen.
-
4Tænd ovnen på 175° C.
-
5Hæld blandingen i en kvadratisk bradepande (23 cm), og tryk den ud i et jævnt lag. Sæt bradepanden i den varme ovn, og bag blandingen i 30 minutter.
-
6Tag bradepanden ud af ovnen, og forskær den bagte granola i firkanter med en skarp kniv, men uden at skære igennem og ned i bradepanden. Flyt forsigtigt granolaen over på en bagerist, og den køle af på, inden du skærer firkanterne helt igennem til barer.
-
7Lav juicen:
-
8Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Skær skallen af appelsinerne og citronen; sørg for, at al det hvide kommer med.
-
9Skær æblerne i både, og fjern kernehusene. Kom det hele i en saftpresser, og server juicen sammen med de sprøde granolabarer.
-
10Tip:
-
11Med Le Creusets bageforme behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse.