- Grøntsager
Ingredienser
- 300 g asparges
- 1 løg
- 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet sort peber
- 1-1,5 dl friske brødkrummer eller rasp
- 75 g friskrevet parmesan
- 250 g mascarpone
- ½ tsk. friskrevet muskatnød
- Ekstra parmesan til garnering
- Et par kviste timian til garnering
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 220° C.
-
2Bræk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 3 cm. Hak løget fint.
-
3Bland asparges, løg og 1 spsk. olivenolie i en buffetgryde. Tilsæt lidt salt og peber. Sæt buffetgryden i den forvarmede ovn, og bag i 10 minutter.
-
4Bland brødkrummerne med parmesan og resten af olivenolien. Smag til med salt og peber.
-
5Læg små skeer af mascarpone over aspargesene, og drys med muskatnød. Afslut med at toppe med blandingen af brødkrummer.
-
6Bag i 7 til 10 minutter, indtil overfladen bobler og er gyldenbrun.
-
7Garner med revet parmesan og frisk timian.