- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 80 ml olivenolie
- 1 tsk sesamfrøolie
- Saft og skal af 2 lime
- 1 tsk chiliflager
- 1 nip havsalt
- 2 tsk honning
- 1 tsk harissa-krydderiblanding eller røget paprika
- 1 kg frisk laksefilet (brug maven af hensyn til tykkelsen og ikke halen)
- 300 g forårsløg eller små porrer
- Halveret og grillet pitabrød
- Radiseskiver
- Friskhakket dild
- Citronyoghurt
- Lime skåret i kiler
-
Fremgangsmåde
-
1Marinaden laves ved at blande alle ingredienserne sammen.
-
2Skær laksen i store, ensartet stykker. Læg dem i marinaden, og sæt dem til side ved stuetemperatur, så de kan trække smagen ind i ca. 15 minutter.
-
3Kog forårsløgene eller porrerne hele over åben ild, indtil de er let forkullet og lidt bløde. Skær dem i ensartede stykker, der er store nok til at kunne trækkes på et spyd. Sæt hvert stykke laks på et spyd med forårsløg eller porre mellem hvert laksestykke.
-
4Opvarm en Le Creuset kvadratisk grillplade i støbejern på 24 cm ved medium varme, og steg hvert spyd i 2 -3 minutter på hver side, indtil de er stegt efter din smag. Hvis du beholder skindet på fisken, skal du stege skindsiden lidt længere for at opnå en sprød overflade. Serveres med halveret og grillet pitabrød, med radiseskiver, friskhakket dild, citronyoghurt med varme laksespyd og limefrugter.