- Kød
Ingredienser
- 8 lammekoteletter fra friland
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 3,5 dl kærnemælk
- 4 fed hvidløg, hakket
- Skallen af 1 citron
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Saft fra 2 citroner
- 5 g havsalt
- 1,5 dl yoghurt
- ½ agurk, revet
- 2 tsk frisk mynte, finthakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1 auberginer, skåret i lange stænger
- ¼ vandmelon, skåret i trekanter
- 1 citron, skåret i både til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Til at begynde med skal du krydre lammekoteletterne med salt og peber.
-
2Bland kærnemælk, hvidløg og citronskal sammen i en stor skål. Læg lammekoteletterne ned i kærnemælksblandingen og masser den ind i kødet. Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer eller natten over.
-
3Læg rødløget, der er skåret i tynde skiver, i en stor skål for at sylte det. Drys 1 tsk havsalt over løget, og masser det, indtil det frigiver dets saft. Dernæst presser du saften fra 2 citroner ud over dem og lader dem trække.
-
4For at lave raitaen, kommer du yoghurt, revet agurk, mynte, citronsaft, hvidløg, salt og peber i en skål og blandet det godt sammen.
-
5Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
-
6Sæt en Le Creuset 30 cm Signature lav rektangulær grillpande på medium varme. Tag koteletterne ud af køleskabet, og tag dem op fra marinaden. Dup marinaden af ved hjælp af køkkenrulle.
-
7Læg koteletterne med fedtsiden nedad på den varme grillpande for at smelte fedtet. Når lammefedtet er sprødt, lynsteger du kødet på grillpanden, indtil der kommer grillstreger. Fjern dem fra varmen, og læg dem forsigtigt i grillpanden, som du sætter ind i ovnen. Lad dem ovnstege i yderligere 8 til 10 minutter eller efter smag.
-
8Når lammekødet er tilberedt, fjerner du det fra grillpanden og lader det hvile i 5 minutter. Lad altid kødet hvile, da det gør det mere saftigt og mørt. I mellemtiden kommer du de udskårne auberginer i en skål med olivenolie, salt og peber. Grillsteg dem, indtil det kommer grillstreger, og fjern dem, når de er gennemstegte.
-
9Server koteletterne med aubergine, grillet vandmelon, syltet løg og agurke-raita.