Grillede lammekoteletter med syltede rødløg og raita

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillede lammekoteletter med syltede rødløg og raita
Når lammekoteletterne marineres i kærnemælk, bliver smagen fremhævet og kødet gjort mere mørt, så dets saftighed virkelig understreges. Tag dig tid til at lade lammekoteletterne afgive deres fedt på grillpanden først, så de bliver sprøde.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL DE KÆRNEMÆLKSMARINEREDE LAMMEKOTELETTER
  • 8 lammekoteletter fra friland
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 3,5 dl kærnemælk
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • Skallen af 1 citron
TIL DE SYLTEDE RØDLØG
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • Saft fra 2 citroner
  • 5 g havsalt
TIL AGURKE-RAITAEN
  • 1,5 dl yoghurt
  • ½ agurk, revet
  • 2 tsk frisk mynte, finthakket
  • 1 fed hvidløg, hakket
TIL TILBEHØRET
  • 1 auberginer, skåret i lange stænger
  • ¼ vandmelon, skåret i trekanter
  • 1 citron, skåret i både til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til at begynde med skal du krydre lammekoteletterne med salt og peber.
  • 2
    Bland kærnemælk, hvidløg og citronskal sammen i en stor skål. Læg lammekoteletterne ned i kærnemælksblandingen og masser den ind i kødet. Lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer eller natten over.
  • 3
    Læg rødløget, der er skåret i tynde skiver, i en stor skål for at sylte det. Drys 1 tsk havsalt over løget, og masser det, indtil det frigiver dets saft. Dernæst presser du saften fra 2 citroner ud over dem og lader dem trække.
  • 4
    For at lave raitaen, kommer du yoghurt, revet agurk, mynte, citronsaft, hvidløg, salt og peber i en skål og blandet det godt sammen.
  • 5
    Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
  • 6
    Sæt en Le Creuset 30 cm Signature lav rektangulær grillpande på medium varme. Tag koteletterne ud af køleskabet, og tag dem op fra marinaden. Dup marinaden af ved hjælp af køkkenrulle.
  • 7
    Læg koteletterne med fedtsiden nedad på den varme grillpande for at smelte fedtet. Når lammefedtet er sprødt, lynsteger du kødet på grillpanden, indtil der kommer grillstreger. Fjern dem fra varmen, og læg dem forsigtigt i grillpanden, som du sætter ind i ovnen. Lad dem ovnstege i yderligere 8 til 10 minutter eller efter smag.
  • 8
    Når lammekødet er tilberedt, fjerner du det fra grillpanden og lader det hvile i 5 minutter. Lad altid kødet hvile, da det gør det mere saftigt og mørt. I mellemtiden kommer du de udskårne auberginer i en skål med olivenolie, salt og peber. Grillsteg dem, indtil det kommer grillstreger, og fjern dem, når de er gennemstegte.
  • 9
    Server koteletterne med aubergine, grillet vandmelon, syltet løg og agurke-raita.