Grillede portobellosvampe med ciabatta

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillede portobellosvampe med ciabatta
En solid ret, uden kød. Disse portobellosvampe, der er grillet til perfektion, serveres bedst med ciabatta børstet med olivenolie, ristede tomater og en stor portion bønner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL TOMATERNE
  • 6 store modne tomater, halveret
  • 30 ml (2 spsk) olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 30 ml honning
TIL BØNNERNE
  • 1 hvidløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 dåse à 400 g hele cherrytomater eller hakkede tomater
  • 2 tsk harissa-krydderi
  • 1 dåse à 400 g limabønner, drænet
  • 1 dåse à 400 g cannellini-bønner, drænet
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
TIL PORTOBELLOSVAMPENE
  • 6 portobellosvampe
  • 15 ml olivenolie
  • Salt og peber
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk harissa-krydderi
  • Saft fra en halv lime
  • 15 g persille, groft hakket
  • 100 g blødt smør
  • TIL CIABATTA
  • 6 skiver ciabatta
  • 30 ml (2 spsk) olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til tomaterne:
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6. Læg de halverede tomater på en rist i ovnen. Hæld olivenolie, honning, salt og peber over dem og bag dem ved 200 °C i ovnen i 1 time, indtil de er karamelliserede og faldet helt sammen.
  • 3
    Til cowboy-bønnerne:
  • 4
    Placer en Le Creuset-stegepande over medium varme med lidt olivenolie på og lad den varme op. Steg løgene. Tilsæt hvidløg, når løgene er gennemsigtige, og lad det stege i to minutter. Tilsæt dåsen med tomater. Rør harissa-krydderierne i. Lad det koge ind, indtil det er tyknet, ca. 20 minutter. Tilsæt bønnerne og varm dem igennem lige før servering.
  • 5
    Til portobellosvampene:
  • 6
    Lige før servering skal du sætte en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm over medium-høj varme. Hæld lidt olivenolie over portobellosvampene og drys med salt og peber. Steg dem på grillpanden på begge sider, indtil de får grillstreger. Kom hvidløg, harissa, limesaft, persille, salt og peber i det blødgjorte smør, og rør rundt, så det blandes grundigt. Læg en klat smør i midten af hver portobellosvamp, og sæt dem i ovnen i 10 – 15 minutter.
  • 7
    Til ciabatta:
  • 8
    Opvarm en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm, indtil den er meget varm. Børst ciabattaen med olivenolie på begge sider, og steg den på grillen, indtil den er ristet og gylden, og der kan ses mærker fra grillen på den. Servér portobellosvampene sammen med ristet brød, tomater og bønner.