- Grøntsager
Ingredienser
- 6 store modne tomater, halveret
- 30 ml (2 spsk) olivenolie
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 30 ml honning
- 1 hvidløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 dåse à 400 g hele cherrytomater eller hakkede tomater
- 2 tsk harissa-krydderi
- 1 dåse à 400 g limabønner, drænet
- 1 dåse à 400 g cannellini-bønner, drænet
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 6 portobellosvampe
- 15 ml olivenolie
- Salt og peber
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 tsk harissa-krydderi
- Saft fra en halv lime
- 15 g persille, groft hakket
- 100 g blødt smør
- TIL CIABATTA
- 6 skiver ciabatta
- 30 ml (2 spsk) olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Til tomaterne:
-
2Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6. Læg de halverede tomater på en rist i ovnen. Hæld olivenolie, honning, salt og peber over dem og bag dem ved 200 °C i ovnen i 1 time, indtil de er karamelliserede og faldet helt sammen.
-
3Til cowboy-bønnerne:
-
4Placer en Le Creuset-stegepande over medium varme med lidt olivenolie på og lad den varme op. Steg løgene. Tilsæt hvidløg, når løgene er gennemsigtige, og lad det stege i to minutter. Tilsæt dåsen med tomater. Rør harissa-krydderierne i. Lad det koge ind, indtil det er tyknet, ca. 20 minutter. Tilsæt bønnerne og varm dem igennem lige før servering.
-
5Til portobellosvampene:
-
6Lige før servering skal du sætte en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm over medium-høj varme. Hæld lidt olivenolie over portobellosvampene og drys med salt og peber. Steg dem på grillpanden på begge sider, indtil de får grillstreger. Kom hvidløg, harissa, limesaft, persille, salt og peber i det blødgjorte smør, og rør rundt, så det blandes grundigt. Læg en klat smør i midten af hver portobellosvamp, og sæt dem i ovnen i 10 – 15 minutter.
-
7Til ciabatta:
-
8Opvarm en Le Creuset Signature firkantet grillpande på 26 cm, indtil den er meget varm. Børst ciabattaen med olivenolie på begge sider, og steg den på grillen, indtil den er ristet og gylden, og der kan ses mærker fra grillen på den. Servér portobellosvampene sammen med ristet brød, tomater og bønner.