- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- Havsalt og friskkværnet sort peber
- 500 g store tigerrejer, rensede
- 4 spsk mayonnaise
- 2 spsk sriracha-sauce (chilisauce)
- 1 spsk Worcestershiresauce
- Saft og skal af 1 citron
- 6 skiver surdejsbrød
- Olivenolie
- 2 avocadoer
- Citronsaft
-
Fremgangsmåde
-
1Kom olivenolie, hvidløg, salt og peber i en skål.
-
2Rens rejerne og fjern deres årer. Sæt derefter rejerne på et spyd ved at komme et lille trægrillspyd og gennem halen mod hovedet. Pensl rejerne med olivenolie og læg til side.
-
3For at lave Marie Rose-saucen, skal du komme mayonnaise, sriracha-sauce, Worcestershiresauce, citronsaft og citronskal i en skål og blande det godt sammen. Smag til.
-
4Sæt en Le Creuset Signature kvadratisk grillpande på 30 cm over medium varme. Når den er varm, lægger du rejerne på grillpanden. Rejerne skal have grillmærker og være blevet helt pink (dette tager cirka 2 minutter på hver side).
-
5Stænk surdejsbrødet med olivenolie og læg det på den varme grillpande. Lad brødskiverne få grillmærker og blive ristet, cirka 2 minutter på hver side.
-
6Skær avocadoerne over i to lige store dele og fjern stenene. Pensl dem med den resterende hvidløgsolivenolie og læg dem med den åbne side nedad på den varme grillpande i cirka 1 minut.
-
7Server rejerne med et skvæt citronsaft, Marie Rose-saucen, grillede avocadoer, surdej og grillede citronbåde.
-
8Kokkens notater: Hvis du foretrækker at fjerne rejernes skal og hoved, bliver tilberedningstiden kortere, men kødet vil stadigvæk blive pink, når det er tilberedt.