Grillet brød med skinke og syltet fennikel

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillet brød med skinke og syltet fennikel
Her får du opskiften på en lækker, grillet appetizer til dine middagsgæster. Det er altid en god idé at starte grillmiddagen med lidt sprødt for at skabe appetit på mere.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Syltet fennikel:
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 1 fennikel
Grillet brød:
  • 12 små skiver brød
  • 2 fed hvidløg
  • 6 skiver parmaskinke
  • Syltet fennikel
  • 1 ½ dl creme fraiche (38%)
  • 1 lille bakke karse
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Syltet finnikel:
  • 2
    Vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn koges op til en syltelage. Kom tyndt skåret fennikel i syltelagen. Lad det trække i lagen i minimum en halv time, men gerne længere.
  • 3
    Grillet brød:
  • 4
    Grill brødskiverne til de får en smule farve på hver side. Gnub de grillede brød med et hvidløgsfed.
  • 5
    Kom parmaskinken, lidt syltet fennikel, creme fraiche og karse på brødstykkerne. Krydr til sidst med salt og peber.
  • 6
    Tips:
  • 7
    Det er en fordel at bruge daggammelt brød, da det er nemmere at skære helt tyndt.
  • 8
    Syltet fennikel kan holde sig længe og gør sig, ud over skinke, godt til fx en god pølse.