- Brød & korn
Ingredienser
- 1 dl vand
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 1 fennikel
- 12 små skiver brød
- 2 fed hvidløg
- 6 skiver parmaskinke
- Syltet fennikel
- 1 ½ dl creme fraiche (38%)
- 1 lille bakke karse
-
Fremgangsmåde
-
1Syltet finnikel:
-
2Vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn koges op til en syltelage. Kom tyndt skåret fennikel i syltelagen. Lad det trække i lagen i minimum en halv time, men gerne længere.
-
3Grillet brød:
-
4Grill brødskiverne til de får en smule farve på hver side. Gnub de grillede brød med et hvidløgsfed.
-
5Kom parmaskinken, lidt syltet fennikel, creme fraiche og karse på brødstykkerne. Krydr til sidst med salt og peber.
-
6Tips:
-
7Det er en fordel at bruge daggammelt brød, da det er nemmere at skære helt tyndt.
-
8Syltet fennikel kan holde sig længe og gør sig, ud over skinke, godt til fx en god pølse.