- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1/2 ørred eller laks (halestykket)
- 2 spsk. rapsolie
- Salt og pepper
- 2 spsk. honning
- 4 spsk. sød chillisauce
- 2 spsk. hoisinsauce
- 2 spsk. ristede sesamfrø
- 1 pakke grønne bønner
- 300 g små kartofler
- 1 fennikel i både
- 1/2 grønkål
- 1 spsk. rapsolie
- Salt og pepper
- 1 citron
-
Fremgangsmåde
-
1Pensle fisken med rapsolien og krydder den med salt og peber.
-
2Sørg for grillpladen er varm får du lægger fisken på. Steg fisken på begge side med høj varme.
-
3Læg derefter fisken over på indirekte varme til den har en kernetemperatur på 50 grader - brug eventuelt et digitalt stegetermometer.
-
4Marinade:
-
5Bland alle ingredienserne og pensle fisken med marinaden imens du griller den.
-
6Grønsager:
-
7Kog kartoflerne og de grønne bønner med lidt salt indtil de er møre. Hæld vandet fra og skær kartoflerne over.
-
8Bland de grønne bønner, kartofler, fennikel og grønkål i rapsolien med salt og pepper.
-
9Steg grønsagerne med fisken til fisken har den rigtig temperatur og kartoflerne er gyldnede og varme.
-
10Skær citronen over og grill den på indersiden indtil den er gylden. Citronen skal serveres ved siden af retten, og bruges til at presse over fisken.