- Ost
Ingredienser
- Halluomiost (300 g)
- Asparges (8 stk.)
- Gulerødder (8 stk. små og 4 stk. store)
- Små kartofler (250 g)
- Halv citron
- Rapsolie (4 spsk.)
- Sennep (2 spsk.)
- Et fed hvidløg
- Rapsolie (2 spsk.)
- Salt (0,25 tsk.)
- En potte basilikum
- Parmesan (50 g)
- Et fed hvidløg
- Olivenolie (1 dl)
- Pinjekerner (4 spsk.)
- Salt og peber (efter eget ønske)
-
Fremgangsmåde
-
1Varm grillpladen
-
2Fint hak hvidløget og en håndfuld basilikumsblade. Bland det sammen med sennep, rapsolie og salt så det bliver til en tyk dressing
-
3Skyl de små kartofler godt og pensel dem med lidt rapsolie
-
4Skrald gulerødderne og skær dem over på langs. Pensel dem med rapsolie
-
5Læg kartoflerne og gulerødderne på grillpladen indtil de har fået en fin farve på den ene side
-
6Tør rist pinjekernerne i en varm stegepande og bland det sammen med basilikumplade, olie, grovhakket parmesan og hvidløg i en køkkenmaskine eller stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft
-
7Vend kartoflerne og gulerødderne på panden, når de har fået farve på den ene side
-
8Knæk den nederste del af stilken på aspargesen og pensl den med olie
-
9Skær halluomi osten i tykke skiver og citronen i både
-
10Når kartoflerne og gulerødder begynder at tage farve på den anden side, tilføjes halluoimiskiverne, citronen og aspargesen på grillen/grillpanden. Steg råvarerne på hver side indtil de har fået en fin farve (det er cirka et par minutter på hver side)
-
11Klem derefter noget citronsaft over grøntsagerne og tilføj dijondressingen til kartoflerne
-
12Servér halluomien med pesto, kartofler, gulerødder og asparges