- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 ½ dl rapsolie (stuetemperatur)
- 75-100 g ramsløg
- 2 æggeblommer
- 1 knivspids salt
- ½ tsk. sennep
- 1 tsk. citronsaft
- 24-32 jomfruhummerhaler
- 2 spsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 8-10 rosmarinkviste (eller almindelige grillpinde)
- 2 citroner, delt i kvarte
-
Fremgangsmåde
-
1Ramløgsmayonnaise:
-
2Blend skyllet ramsløg i rapsolien i ca. 5-8 minutter, og si den grønne olie Pisk æggeblommerne luftige med salt, sennep og citronsaft.
-
3Tilsæt den grønne olie i en tynd stråle lidt ad gangen under piskning, indtil mayonnaisen får en tyk konsistens. Jo mere olie du tilsætter, jo tykkere bliver konsistensen. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule mere citronsaft.
-
4Grillet jomfruhummer:
-
5Pil jomfruhummerne og fjern den mørke vene. Dette gøres lettest ved hjælp af en lille pincet eller ved at skære halen forsigtigt op i ryggen.
-
6Kom halerne i en bradepande og drys med salt og sukker over. Lad dem rimme 1 ½ time på køl.
-
7Skyl det overskydende sukker og salt af jomfruhummerne med koldt vand.
-
8Sæt halerne på rosmarinspyd og grill cirka 1-2 minutter på hver side på en glohed grillplade eller -pande. Grill i samme ombæring kvarte citroner til de har taget godt med farve.
-
9Lad halerne trække et par minutter før de serveres. Server jomfruhummerne med brød, grillet citron og den grønne mayonnaise.
-
10Tip:
-
11Du kan rimme både skaldyr og fisk inden tilberedning for at gøre kødet mere fast. Denne proces er ikke nødvendig, men letter arbejdet ved grillen, da fisken nemmere slipper risten eller panden.