Grillet jomfruhummer med ramsløgsmayo

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grillet jomfruhummer med ramsløgsmayo
Har du lyst til at tænde op i grillen, men brug for lidt anderledes grillinspiration? Når forberedelsen er klaret, skal jomfruhummerne blot grilles 1-2 minutter på hver side på en støbejernspande.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Ramsløgsmayonnaise:
  • 2 ½ dl rapsolie (stuetemperatur)
  • 75-100 g ramsløg
  • 2 æggeblommer
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk. sennep
  • 1 tsk. citronsaft
Grillet jomfruhummer:
  • 24-32 jomfruhummerhaler
  • 2 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 8-10 rosmarinkviste (eller almindelige grillpinde)
  • 2 citroner, delt i kvarte
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ramløgsmayonnaise:
  • 2
    Blend skyllet ramsløg i rapsolien i ca. 5-8 minutter, og si den grønne olie Pisk æggeblommerne luftige med salt, sennep og citronsaft.
  • 3
    Tilsæt den grønne olie i en tynd stråle lidt ad gangen under piskning, indtil mayonnaisen får en tyk konsistens. Jo mere olie du tilsætter, jo tykkere bliver konsistensen. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule mere citronsaft.
  • 4
    Grillet jomfruhummer:
  • 5
    Pil jomfruhummerne og fjern den mørke vene. Dette gøres lettest ved hjælp af en lille pincet eller ved at skære halen forsigtigt op i ryggen.
  • 6
    Kom halerne i en bradepande og drys med salt og sukker over. Lad dem rimme 1 ½ time på køl.
  • 7
    Skyl det overskydende sukker og salt af jomfruhummerne med koldt vand.
  • 8
    Sæt halerne på rosmarinspyd og grill cirka 1-2 minutter på hver side på en glohed grillplade eller -pande. Grill i samme ombæring kvarte citroner til de har taget godt med farve.
  • 9
    Lad halerne trække et par minutter før de serveres. Server jomfruhummerne med brød, grillet citron og den grønne mayonnaise.
  • 10
    Tip:
  • 11
    Du kan rimme både skaldyr og fisk inden tilberedning for at gøre kødet mere fast. Denne proces er ikke nødvendig, men letter arbejdet ved grillen, da fisken nemmere slipper risten eller panden.