
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Gremolata:
- 1 bundt løst pakkede persilleblade
- 1 fed hvidløg, revet
- 2 citroner, skrællet
Ørred:
- 2 citroner, delt
- 2 hele regnbueørreder, uden indvolde og skæl
- 1 bundt frisk timian
- 1 bundt frisk persille
- Olivenolie
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 bundt grøn radicchio-kål
- 1 bundt rød radicchio-kål
- 1 bundt radiser, med stængler og skåret i halve
- 60 g afskallede pistacienødder, hakkede
-
Fremgangsmåde
-
1Til gremolata: Hak persillen groft. Tilsæt det revne hvidløg og citronskal og fortsæt med at hakke og blande sammen, indtil persillen er fint hakket. Brug det straks, eller opbevar det i en lufttæt beholder.
-
2Til ørreden: Forvarm grillen eller ovnen til 260 °C.
-
3Skær en citron i halve og sæt til side. Skær den resterende citron i tynde skiver. Citronskiver, timian og persille bindes sammen med kødsnor og placeres inde i ørredens hulrum. Smør ydersiden af ørreden med olivenolie, og krydr derefter med salt og peber.
-
4Anbring den halverede citron, den grønne radicchio, den røde radicchio og radiserne i en skål. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber.
-
5Arbejd med en ørred ad gangen, placer ørreden i midten af BBQ Outdoor grillkurv og arranger halvdelen af citron, radicchio-kålen og radiser omkring ørreden. Anbring grillkurven på den forvarmede grill (eller i ovnen). Steg i 8-10 minutter, vend derefter ørreden, citron og grøntsager, og fortsæt med at lave mad, indtil ørreden er flaget og stegt hele vejen igennem, ca. 8-10 minutter længere. Fjern fra grillen og server garneret med gremolata og hakkede pistacienødder.
Opskrift på en hel regnbueørred fyldt med citrus og urter med grøntsager. Madlavning i en grillkurv giver varmen mulighed for at give ørreden en røget, grillet smag, der suppleres af stærkt aromatiseret gremolata efter madlavning. Disse kreative elementer er kombineret med ristede pistacienødder for at skabe en eventyrlig ret, der er lige så fantastisk smuk, som den er lækker.
