- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 4 stykker sandart
- 2 bundter asparges, trimmet
- En håndfuld salturt
- Saften af en halv citron
- Olivenolie
- Salt og peber
- 2 æggeblommer
- 1 fed hvidløg, knust i en morter med lidt salt
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 dl solsikkeolie
- 0,5 dl olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ¼ dl kogende vand med et nip safran
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Safran-aioli:
-
2Kom æggeblommer, hvidløg og dijonsennep i en skål. Bland de to typer olie sammen, og tilsæt det drypvis til æggeblommerne, imens du pisker. Det er meget vigtigt, at du tilsætter olien langsomt, så aiolien ikke skiller. Se vores TIP nedenfor, hvis aiolien skulle skille.
-
3Når al olien er tilsat, og konsistensen er fast, tilsættes hvidvinseddike og safranvand. Smag til med salt og peber, og sæt til side.
-
4Sandart og grøntsager:
-
5Varm en grillpande i støbejern op. Kom olivenolie på skindet af fisken, og krydr med salt og peber. Placer fisken på grillpanden med skindsiden nedad.
-
6Vend asparges og salturt i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg grøntsagerne på grillpanden sammen med fisken.
-
7Når skindet på fisken er sprødt, og fisken er stegt halv igennem, vendes den. Grill yderligere 2 minutter på kødsiden. Vend også grøntsagerne. Pres citronsaft over både fisk og grøntsager.
-
8Server fisken med dejlige grillede grøntsager og en skefuld safran-aioli.