Grillet sennepslaks med kartoffelsalat

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillet sennepslaks med kartoffelsalat
Findes der noget bedre end at lune sig på en dampende skål suppe? Vores favoritsuppe er noget ganske særligt, da den både indeholder rørhatte, kastanjer og kakaopulver. Den er silkeblød og fyldt med smag, og vi er sikre på, at den også bliver din favorit.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Sennepslaks:
  • 2 laksefileter med hale og skind (cirka 800 g i alt)
  • 3 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. frisk ingefær, finthakket
  • 3 spsk. frisk estragon eller dild, hakket
  • 4 timiankviste
  • Havsalt og peber, efter smag
  • Madsnor, udblødt i vand
Kartoffelsalat:
  • 700 g baby kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • Havsalt og peber, efter smag
  • 300 g frosne, grønne ærter
  • 150 g friske radiser, skåret i skiver
  • Citronsaft
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sennepslaks:
  • 2
    Bland sennep, soyasauce, hvidløg og ingefær sammen i en skål
  • 3
    Smør begge fileter ind i marinaden og læg dem sammen – med kødsiderne mod hinanden
  • 4
    Bind dem sammen med madsnoren, put dem i en plasticpose og sæt i køleskabet i 2 timer
  • 5
    Lad gerne fisken stå i stuetemperatur inden den tilberedes yderligere
  • 6
    Varm grillpladen op på middelvarme i 5-7 minutter eller til den føles godt gennemvarm
  • 7
    Grill fisken på hver af skindsiderne i cirka 10-15 minutter indtil kødet er gennemstegt
  • 8
    Fjern madsnoren fra fisken og pynt med de friske krydderurter
  • 9
    Kartoffelsalat:
  • 10
    Opvarm ovnen til 200°C
  • 11
    Kog ærter som anført på pakken og sæt til side
  • 12
    Kog kartoflerne med skind til de er møre
  • 13
    Halver kartoflerne og vend dem i 1 spsk. olivenolie samt salt og peber og bagt dem i ovnen i cirka 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde
  • 14
    Vend kartoflerne sammen med ærter, radiser, den resterende olivenolie og citronsaft