- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 laksefileter med hale og skind (cirka 800 g i alt)
- 3 spsk. Dijonsennep
- 2 spsk. soyasauce
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. frisk ingefær, finthakket
- 3 spsk. frisk estragon eller dild, hakket
- 4 timiankviste
- Havsalt og peber, efter smag
- Madsnor, udblødt i vand
- 700 g baby kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- Havsalt og peber, efter smag
- 300 g frosne, grønne ærter
- 150 g friske radiser, skåret i skiver
- Citronsaft
-
Fremgangsmåde
-
1Sennepslaks:
-
2Bland sennep, soyasauce, hvidløg og ingefær sammen i en skål
-
3Smør begge fileter ind i marinaden og læg dem sammen – med kødsiderne mod hinanden
-
4Bind dem sammen med madsnoren, put dem i en plasticpose og sæt i køleskabet i 2 timer
-
5Lad gerne fisken stå i stuetemperatur inden den tilberedes yderligere
-
6Varm grillpladen op på middelvarme i 5-7 minutter eller til den føles godt gennemvarm
-
7Grill fisken på hver af skindsiderne i cirka 10-15 minutter indtil kødet er gennemstegt
-
8Fjern madsnoren fra fisken og pynt med de friske krydderurter
-
9Kartoffelsalat:
-
10Opvarm ovnen til 200°C
-
11Kog ærter som anført på pakken og sæt til side
-
12Kog kartoflerne med skind til de er møre
-
13Halver kartoflerne og vend dem i 1 spsk. olivenolie samt salt og peber og bagt dem i ovnen i cirka 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde
-
14Vend kartoflerne sammen med ærter, radiser, den resterende olivenolie og citronsaft