- Kalv
Ingredienser
- 500 g T-Bone steak
- Røget maldon salt
- Kværnet sort peber
- 4 spsk. rapsolie
- 1 lille sommerkål
- 300 g nye kartofler
- 2 skalotteløg
- 2 spsk. olivenolie
- Karse
- 2 spsk. stuetempereret smør
- 1 tsk. ramsløgspuré
- 1 tsk. citronsaft
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr T-Bone steaken med salt og peber.
-
2Pensl kødet med rapsolie og grill det på direkte varme til det er gyldent op begge sider. Flyt kødet over på indirekte varme og lad den ligge til kødet har en kernetemperatur på 56 grader, så bliver det rosa og perfekt. Lad kødet hvilke i 5 minutter før servering.
-
3Del kålen i fire på langs. Kog kålen i letsaltet vand til den begynder at blive mør. Afkøl hurtigt i koldt vand. Dette kan du også gøre tidligere på dagen, bare du griller den lige før servering.
-
4Tør kølen på papir og pensl den med rapsolie. Krydr med salt og peber. Grill kålen på direkte varme til den er gylden og gennemvarm over det hele.
-
5Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre.
-
6Del løget i to og grill dem til de er gyldne og bløde.
-
7Damp kartoflerne tørre og bland dem med løg, olivenolie, karse, salt og peber. Bland smørret med ramsløget. Smag til med citron, salt og peber. Hvis du ikke kan få fat i ramsløg, så kan du sagtens bruge andre urter, f.eks. estragon, persille og timian.