- Mel
Ingredienser
- 25 g gær
- 1½ dl lunt vand
- 1 tsk. havsalt
- 2 tsk. honning
- 1 æg
- ½ dl olivenolie
- 75 g grahamsmel
- ca. 300 g hvedemel
- 1 æg eller olivenolie til pensling
- 1 spsk. havsalt
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. nigellafrø
- 1 spsk. herbes de provence
-
Fremgangsmåde
-
1Smuldr gæren i en skål. Hæld lunt vand over, og rør havsalt og honning i.
-
2Bland ægget i dejen sammen med olivenolien.
-
3Tilsæt de to slags mel og ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og drys lidt mel over. Dæk skålen med et viskestykke, sæt skålen et lunt sted, og lad dejen hæve i en lille time.
-
4Tænd ovnen på 175° C.
-
5Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem.
-
6Del dejen i små kugler, og rul dem til tynde stænger (på tykkelse med en blyant). Læg stængerne på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
-
7Pensl grissinierne med sammenpisket æg eller olivenolie. Bland salt, frø og herbes de provence sammen i en skål, og drys grissinierne med blandingen.
-
8Bag grissinierne i 20-25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. De skal være helt kolde, før du kommer dem i en dåse.
-
9Tip:Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.
-
10Tip:
-
11Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.
-
12Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.