Grissinier

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Grissinier
Disse lækre og sprøde grissinier er lette at lave, og så smager de helt fantastisk til tapas og snacks. Opskriften giver ca. 30 stk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunt vand
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 tsk. honning
  • 1 æg
  • ½ dl olivenolie
  • 75 g grahamsmel
  • ca. 300 g hvedemel
Pensling og drys:
  • 1 æg eller olivenolie til pensling
  • 1 spsk. havsalt
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. nigellafrø
  • 1 spsk. herbes de provence
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smuldr gæren i en skål. Hæld lunt vand over, og rør havsalt og honning i.
  • 2
    Bland ægget i dejen sammen med olivenolien.
  • 3
    Tilsæt de to slags mel og ælt dejen, til den er smidig og glat. Læg dejen i en skål, og drys lidt mel over. Dæk skålen med et viskestykke, sæt skålen et lunt sted, og lad dejen hæve i en lille time.
  • 4
    Tænd ovnen på 175° C.
  • 5
    Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem.
  • 6
    Del dejen i små kugler, og rul dem til tynde stænger (på tykkelse med en blyant). Læg stængerne på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
  • 7
    Pensl grissinierne med sammenpisket æg eller olivenolie. Bland salt, frø og herbes de provence sammen i en skål, og drys grissinierne med blandingen.
  • 8
    Bag grissinierne i 20-25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. De skal være helt kolde, før du kommer dem i en dåse.
  • 9
    Tip:Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.
  • 10
    Tip:
  • 11
    Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.
  • 12
    Er dine grissinier blevet lidt bløde og har mistet noget af sprødheden, kan du riste dem i 3-4 minutter i en 150° C varm ovn – så bliver de sprøde igen.