Ingredienser
- 350 g spaghetti
- olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g frisk spinat
- 1 squash
- 150 g ærter (friske eller fra frost)
- 1 broccoli
- 200 g brune champignon
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 40 g parmesan
- 2 tsk. timian (stødt)
- 2 tsk. oregano (stødt)
- ½ citron
- 8 dl grøntsagsbouillon (1 terning)
- 1,5 dl kokosmælk (eller fløde)
- salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Hak løg fint og skær champignon i skiver.
-
2Riv squash groft og pluk broccoli i små buketter.
-
3Hæld olivenolie i bunden af en stor gryde. Fordel derefter frisk spinat, løg, hvidløg, squash, ærter, broccoli, brune champignon og frisk basilikum i gryden.
-
4Krydder med timian og oregano og riv parmesanost over retten. Pres citronsaften ud over retten.
-
5Overhæld med kokosmælk (eller fløde) og grøntsagsbouillon. Start med 6 dl grøntsagsbouillon og tilføj de sidste 2 dl hen ad vejen.
-
6Lad retten koge op kort og skru derefter ned. Lad retten simre under låg i 12-15 minutter eller til spaghettien er kogt, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.
-
7Server retten med friskrevet parmesan og frisk basilikum.