- Ris og korn
Ingredienser
- 4 l kyllingebouillon, varm
- 4 spsk (60 ml) olivenolie
- 2 store løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 800 g risottoris
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 1 lille broccoli, dampet og derefter afkølet i koldt vand
- 200 g parmesanost, fintrevet
- 100 g smør
- 160 g friske ærter, dampet og derefter afkølet i koldt vand
- 100 g asparges, skrællet med en grøntsagsskræller og lagt i isvand
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld bouillonen i en stor, høj gryde og lad den simre.
-
2Varm en Le Creuset Toughened Non-Stick 28 cm sauteusegryde op til medium varme, tilføj 4 spiseskefulde olivenolie og steg løgene indtil de er gennemskinnelige. Tilføj hvidløg og steg i yderligere 2 minutter.
-
3Tilføj risen og lad det stege og blive varmet igennem i 2-3 minutter, under konstant omrøring. Tilføj 2 spiseskefulde varm bouillon til risen, mens du konstant rører, og steg, indtil al væsken er absorberet. Gentag denne proces, indtil al bouillonen er brugt eller risen er al dente og cremet. Det er meget vigtigt at røre i risottoen gennem hele tilberedningsprocessen for at skabe et cremet og fyldigt slutprodukt – smag til efter behov.
-
4Brug en skarp kniv til at lave “broccoliris” ved at hakke broccolien fint eller hakke den nogle få gange i en blender.
-
5Når risottoen er færdig, vender du ⅔ broccoliris og 50 g skrællet asparges i. Sluk for varmen og tilføj den revne parmesanost og smørret. Rør i de dampede ærter.
-
6Pynt med broccoliris, skrællede asparges og mere parmesanost.