- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 8 fed hvidløg
- 1½ citrongræs
- 1½ spsk. frisk ingefær (eller galangal)
- 15 peberkorn
- ½ spsk. spidskommen
- 3 skalotteløg
- 1 tsk. rejepasta
- 3-4 spsk. hakket koriander (evt. med rødder)
- Saft af to limefrugter
- 10-15 grønne thai chilier
- 2 spsk. smagsneutral olie
- 1 stor dåse kokosmælk (400 ml)
- 3 kviste basilikum (evt. thaibasilikum)
- 2 dl fiskefond (eller vand)
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 fennikel
- 12-15 havtaskekæber
- 0,5 kg venusmuslinger
- Finthakket forårsløg og basilikum til anretning
-
Fremgangsmåde
-
1Kom alle ingredienserne til den grønne karry i en food processor eller morter og stød det, til det er en forholdsvis ensartet masse. Suppler eventuelt op med lidt vand for at lette processen.
-
2Kom olie i en varm sauterpande, og rist den grønne karry af, til den begynder at dufte.
-
3Tilsæt kokosmælk, basilikum og fond. Smag til med sukker og fiskesauce, og lad det simre i ca. 15 minutter.
-
4Kom stykker af fennikel og havtaskekæber i panden, og lad det småsimre i 3-4 minutter. Tilsæt herefter muslingerne, og lad dem dampe med låg i 3 minutter.
-
5Top karryen med basilikum og finthakket forårsløg. Server med ris eller nudler.