- Grøntsager
Ingredienser
- 600 g kyllingebrystfilet
- 2-3 spiseskefulde fiskesauce
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 3 auberginer
- 6 kaffir-limeblade
- 16 thai-basilikumblade
- 400 g kokosmælk (1 dåse)
- 2-3 spiseskefulde grøn karrypasta
- 2 store fed hvidløg, hakket
- 2 tsk frisk ingefær, fintrevet
- 1 spsk citrongræs, finthakket
- 200 g sukkerærter, halveret
- 2,5 dl kyllinge- eller grøntsagsfond
- Salt
- 1 nip sukker
- Saft af ½ lime, efter smag
- Jasminris
- Ristede cashewnødder, hakket
- Frisk koriander
-
Fremgangsmåde
-
1Begynd med at vaske kyllingen grundigt, hvorefter du dupper den tør og skærer den i fine strimler. Læg strimlerne i en skål sammen med fiskesaucen og bland godt. Lad det marinere i 15 minutter.
-
2Vask auberginerne imens, og fjern så toppene og skær dem i tynde skiver.
-
3Vask limebladene, fjern stænglerne og bladstrengene, og skær dem i meget tynde strimler. Vask thai-basilikumbladene og pluk bladene.
-
4Varm olivenolien op i Le Creusets runde Signature-gryde på medium varme. Brun kyllingen kort på alle sider, og tag den derefter op og læg til side.
-
5Tag kokoscremen op (den solide del af kokosmælken) med en ske, og kom den i gryden. Varm den op. Tilføj karrypasta, hvidløg, ingefær og finthakket citrongræs, og lynsteg i to til tre minutter.
-
6Tilføj de finthakkede limeblade, aubergineskiver og sukkerærter, og hæld resten af kokosmælken og bouillonen i. Lad simre i fem minutter, og tilføj derefter kyllingen, hvorefter du lader det simre i tre til fem minutter.
-
7Smag saucen til igen med salt, sukker og limesaft. Afslut med at røre thai-basilikum i.
-
8Drys din grønne thai-karry med finthakket koriander og cashewnødder. Server med jasminris.