Grøn thai-karryret

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grøn thai-karryret
Frisk, duftende og nem at tilberede. Denne eksotiske karryret er fyldt med grøntsager og en nem hverdagsret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 2-3 spiseskefulde fiskesauce
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 3 auberginer
  • 6 kaffir-limeblade
  • 16 thai-basilikumblade
  • 400 g kokosmælk (1 dåse)
  • 2-3 spiseskefulde grøn karrypasta
  • 2 store fed hvidløg, hakket
  • 2 tsk frisk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk citrongræs, finthakket
  • 200 g sukkerærter, halveret
  • 2,5 dl kyllinge- eller grøntsagsfond
  • Salt
  • 1 nip sukker
  • Saft af ½ lime, efter smag
  • Jasminris
  • Ristede cashewnødder, hakket
  • Frisk koriander
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Begynd med at vaske kyllingen grundigt, hvorefter du dupper den tør og skærer den i fine strimler. Læg strimlerne i en skål sammen med fiskesaucen og bland godt. Lad det marinere i 15 minutter.
  • 2
    Vask auberginerne imens, og fjern så toppene og skær dem i tynde skiver.
  • 3
    Vask limebladene, fjern stænglerne og bladstrengene, og skær dem i meget tynde strimler. Vask thai-basilikumbladene og pluk bladene.
  • 4
    Varm olivenolien op i Le Creusets runde Signature-gryde på medium varme. Brun kyllingen kort på alle sider, og tag den derefter op og læg til side.
  • 5
    Tag kokoscremen op (den solide del af kokosmælken) med en ske, og kom den i gryden. Varm den op. Tilføj karrypasta, hvidløg, ingefær og finthakket citrongræs, og lynsteg i to til tre minutter.
  • 6
    Tilføj de finthakkede limeblade, aubergineskiver og sukkerærter, og hæld resten af kokosmælken og bouillonen i. Lad simre i fem minutter, og tilføj derefter kyllingen, hvorefter du lader det simre i tre til fem minutter.
  • 7
    Smag saucen til igen med salt, sukker og limesaft. Afslut med at røre thai-basilikum i.
  • 8
    Drys din grønne thai-karry med finthakket koriander og cashewnødder. Server med jasminris.