- Brød & korn
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. honning
- 5 dl koldt vand
- 200 g blandede kerner (fx solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, knækkede hvede- og rugkerner)
- 500-600 g fint durummel
- 1 spsk. hvedemel
- 2 spsk. blandede kerner
-
Fremgangsmåde
-
1Smuldr gæren i en skål, drys salt over og tilsæt honning. Hæld vand i og rør, til gæren er opløst.
-
2Tilsæt kernerne og rør dem i.
-
3Kom melet i lidt ad gangen, mens du rører i mindst 10 minutter. Dejen skal være klistret, så kom hellere for lidt end for meget mel i.
-
4Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen til med film.
-
5Sæt skålen i køleskabet, og lad dejen hæve i 12-15 timer – gerne længere.
-
6Tænd ovnen på 250° C. Sæt en støbejernsgryde (4,1 l/27 cm) med låg i ovnen. Lad gryden varme op sammen med ovnen, og lad den stå i den varme ovn i yderligere 15 minutter, så den bliver rigtig gennemvarm.
-
7Tag derefter gryden ud, og hæld dejen ned i den varme gryde. Læg låg på og sæt gryden i ovnen.
-
8Bag brødet i 30 minutter med låg på.
-
9Skru ned til 225° C og tag låget af gryden. Drys mel og kerner over brødet. Bag brødet i yderligere 10-15 minutter uden låg.
-
10Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en bagerist.
-
11Lad brødet køle af på risten, før du skærer i det.