Grydebrød med kerner

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grydebrød med kerner
Et kernefyldt grydebrød med en lækker, blød krumme, som passer perfekt til brunch, frokost eller madbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 5 dl koldt vand
  • 200 g blandede kerner (fx solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, knækkede hvede- og rugkerner)
  • 500-600 g fint durummel
Drys
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. blandede kerner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smuldr gæren i en skål, drys salt over og tilsæt honning. Hæld vand i og rør, til gæren er opløst.
  • 2
    Tilsæt kernerne og rør dem i.
  • 3
    Kom melet i lidt ad gangen, mens du rører i mindst 10 minutter. Dejen skal være klistret, så kom hellere for lidt end for meget mel i.
  • 4
    Drys lidt mel over dejen, og dæk skålen til med film.
  • 5
    Sæt skålen i køleskabet, og lad dejen hæve i 12-15 timer – gerne længere.
  • 6
    Tænd ovnen på 250° C. Sæt en støbejernsgryde (4,1 l/27 cm) med låg i ovnen. Lad gryden varme op sammen med ovnen, og lad den stå i den varme ovn i yderligere 15 minutter, så den bliver rigtig gennemvarm.
  • 7
    Tag derefter gryden ud, og hæld dejen ned i den varme gryde. Læg låg på og sæt gryden i ovnen.
  • 8
    Bag brødet i 30 minutter med låg på.
  • 9
    Skru ned til 225° C og tag låget af gryden. Drys mel og kerner over brødet. Bag brødet i yderligere 10-15 minutter uden låg.
  • 10
    Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en bagerist.
  • 11
    Lad brødet køle af på risten, før du skærer i det.