Ingredienser
- 15 ml olivenolie
- 1 hvidløg, finthakket
- 4 selleristilke med blade, finthakkede
- 4 fed finthakket hvidløg
- 1 x 1,5 kg hel, fritgående kylling, rengjort
- 2 liter økologisk kyllingebouillon
- Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
- Skallen fra 1 citron
- 1 lille rødløg, finthakket
- En håndfuld persille, finthakket
- 50 g kapers til servering
- 60 g parmesanost til servering
- Pappardelle pasta, kogt al dente til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm en Le Creuset 24 cm Signature rund gryde over middel varme og hæld olivenolie i. Sautér løg og selleri, indtil de er gennemsigtige og bløde, og tilsæt derefter selleriblade og hvidløgsfed. Sautér i yderligere 5 minutter.
-
2Tilsæt kyllingen, hæld bouillon ved og krydr med salt og peber. Læg låg over, og lad det simre. Kog kyllingen i 35 minutter. Vend kyllingen om, og lad den koge i yderligere 35 minutter. Sluk for varmen, og lad gryden stå i 10-15 minutter.
-
3I en lille skål blandes citronskal, finthakket rødløg, kapers og persille, der stilles til side til servering.
-
4Tag skindet af og skær kødet i stykker. Nyd den som en dejlig sommersuppe eller med pappardellepasta med rigeligt, revet parmesanost over.