Grydestegt kylling med malaysisk marinade

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grydestegt kylling med malaysisk marinade
Malaysisk mad har det, der skal til for at blive en af dine favoritter. Det malaysiske køkken er et kultursammenstød med kinesisk, thai og indisk indflydelse – og alt derimellem. I stedet for den klassiske stegte kylling, kan du prøve vores malaysiske version. Marinaden er inspireret af den malaysiske Ayam Goreng-marinade og kyllingen får selskab grøntsager tilberedt i cremet kokosmælk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 stor kylling (ca. 1,75-2 kg)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6 skalotteløg, halverede
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 600 g nye kartofler
  • 400 g aspargesbroccoli eller grønne bønner
Marinade:
  • 1 spsk. chilipasta
  • 4 stænger citrongræs (kun den øverste del)
  • 1 spsk. karrypulver
  • 4 fed hvidløg
  • 4 skalotteløg
  • 1 spsk. palmesukker (kan købes i helsekostbutikker)
  • 1 lime
  • 2 spsk. karryblade (kan købes hos etniske grønthandlere)
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. stødte koriander
  • 1 tsk. stødte fennikelfrø
  • 1½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. fiskesauce
Til servering:
  • 1 bundt friske koriander, finthakket
  • 1 bundt mynte, finthakket
  • 1 bundt persille, finthakket
  • 1 bundt forårsløg, skåret i skiver
  • 4 røde chilier, skåret i tynde skiver
  • 100 g tørristede jordnødder
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til marinaden i en blender
  • 2
    Blend til en glat pasta (tilsæt eventuelt en lille smule vand)
  • 3
    Smør halvdelen af marinaden ind under brystskindet på kyllingen
  • 4
    Kom en håndfuld marinade ind i kyllingen
  • 5
    Smør resten af marinaden ud over hele kyllingen
  • 6
    Sæt kyllingen i køleskabet og lad den trække i mindst et par timer, helst natten over
  • 7
    Sæt ovnen på 180°C alm ovn, når kyllingen har marineret
  • 8
    Varm gryden op ved middel varme på komfuret
  • 9
    Tilsæt olie og brun kyllingen over det hele
  • 10
    Læg skalotteløg og kartofler rundt om kyllingen, og hæld kokosmælken over
  • 11
    Stil gryden i ovnen i 1½ time
  • 12
    Tag låget af, og skift ovnens indstilling til varmluft, for at skindet bliver brunt og sprødt
  • 13
    Bag videre i 20 minutter
  • 14
    Flyt kylling, kartofler og løg over i et fad og dæk med stanniol for at holde det varmt
  • 15
    Kom broccoli i saucen og sæt gryden på en kogeplade ved middel varme
  • 16
    Bring saucen i kog og lad broccolien simre i 10 minutter
  • 17
    Tag broccolien op og si saucen over i en skål
  • 18
    Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med kartofler, løg, broccoli og hæld saucen over
  • 19
    Server med friske krydderurter, chili, forårsløg og ristede jordnødder