- Fjerkræ
Ingredienser
- 1 stor kylling (ca. 1,75-2 kg)
- 3 spsk. olivenolie
- 6 skalotteløg, halverede
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 600 g nye kartofler
- 400 g aspargesbroccoli eller grønne bønner
- 1 spsk. chilipasta
- 4 stænger citrongræs (kun den øverste del)
- 1 spsk. karrypulver
- 4 fed hvidløg
- 4 skalotteløg
- 1 spsk. palmesukker (kan købes i helsekostbutikker)
- 1 lime
- 2 spsk. karryblade (kan købes hos etniske grønthandlere)
- 1 spsk. salt
- 1 tsk. stødte koriander
- 1 tsk. stødte fennikelfrø
- 1½ tsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 bundt friske koriander, finthakket
- 1 bundt mynte, finthakket
- 1 bundt persille, finthakket
- 1 bundt forårsløg, skåret i skiver
- 4 røde chilier, skåret i tynde skiver
- 100 g tørristede jordnødder
-
Fremgangsmåde
-
1Kom alle ingredienserne til marinaden i en blender
-
2Blend til en glat pasta (tilsæt eventuelt en lille smule vand)
-
3Smør halvdelen af marinaden ind under brystskindet på kyllingen
-
4Kom en håndfuld marinade ind i kyllingen
-
5Smør resten af marinaden ud over hele kyllingen
-
6Sæt kyllingen i køleskabet og lad den trække i mindst et par timer, helst natten over
-
7Sæt ovnen på 180°C alm ovn, når kyllingen har marineret
-
8Varm gryden op ved middel varme på komfuret
-
9Tilsæt olie og brun kyllingen over det hele
-
10Læg skalotteløg og kartofler rundt om kyllingen, og hæld kokosmælken over
-
11Stil gryden i ovnen i 1½ time
-
12Tag låget af, og skift ovnens indstilling til varmluft, for at skindet bliver brunt og sprødt
-
13Bag videre i 20 minutter
-
14Flyt kylling, kartofler og løg over i et fad og dæk med stanniol for at holde det varmt
-
15Kom broccoli i saucen og sæt gryden på en kogeplade ved middel varme
-
16Bring saucen i kog og lad broccolien simre i 10 minutter
-
17Tag broccolien op og si saucen over i en skål
-
18Kom kyllingen tilbage i gryden sammen med kartofler, løg, broccoli og hæld saucen over
-
19Server med friske krydderurter, chili, forårsløg og ristede jordnødder