Grydestegt kylling

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grydestegt kylling
De fleste sætter pris på en grydestegt kylling. Denne opskrift med artiskokhjerter, butterbeans og oliven giver en fantastisk smag til kyllingen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 stor landkylling
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 300 g dadeltomater*
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1 dåse butterbeans
  • 1 glas sorte udstenede nicoise oliven** (180g)
  • 1 bundt bredbladet persille
 
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak hvidløget.
  • 2
    Smelt smør og olie i en gryde.
  • 3
    Svits hvidløget i et par minutter.
  • 4
    Krydr kyllingen med salt, peber og friskhakket timian.
  • 5
    Brun kyllingen på alle sider i gryden til den får en gylden farve.
  • 6
    Kom tomaterne i gryden.
  • 7
    Hæld hvidvin på og læg låg på. Kog kyllingen i 45 minutter.
  • 8
    Tilsæt artiskokhjerter, butterbeans og oliven.
  • 9
    Kog færdig i 15 minutter.
  • 10
    Skyl og hak persillen.
  • 11
    Tag kyllingen op af gryden og skær den for.
  • 12
    Læg stykkerne tilbage i gryden og drys med hakket persille.
  • 13
    Server et godt landbrød eller baguette til.
  • 14
    * I dadeltomater er der en god og intens smag af tomat og de fås i de fleste danske supermarkeder - alternativt kan sherrytomater bruges.** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrkes i det sydlige Frankrig. De er sorte ovale oliven med en relativ stor sten i. Typisk bruges denne oliven til salat nicoise.
  • 15
    * I dadeltomater er der en god og intens smag af tomat og de fås i de fleste danske supermarkeder - alternativt kan sherrytomater bruges.
  • 16
    ** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrkes i det sydlige Frankrig. De er sorte ovale oliven med en relativ stor sten i. Typisk bruges denne oliven til salat nicoise.