- Fjerkræ
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 stor landkylling
- Havsalt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. friskhakket timian
- 300 g dadeltomater*
- 1 flaske hvidvin
- 1 dåse artiskokhjerter
- 1 dåse butterbeans
- 1 glas sorte udstenede nicoise oliven** (180g)
- 1 bundt bredbladet persille
-
Fremgangsmåde
-
1Hak hvidløget.
-
2Smelt smør og olie i en gryde.
-
3Svits hvidløget i et par minutter.
-
4Krydr kyllingen med salt, peber og friskhakket timian.
-
5Brun kyllingen på alle sider i gryden til den får en gylden farve.
-
6Kom tomaterne i gryden.
-
7Hæld hvidvin på og læg låg på. Kog kyllingen i 45 minutter.
-
8Tilsæt artiskokhjerter, butterbeans og oliven.
-
9Kog færdig i 15 minutter.
-
10Skyl og hak persillen.
-
11Tag kyllingen op af gryden og skær den for.
-
12Læg stykkerne tilbage i gryden og drys med hakket persille.
-
13Server et godt landbrød eller baguette til.
-
14* I dadeltomater er der en god og intens smag af tomat og de fås i de fleste danske supermarkeder - alternativt kan sherrytomater bruges.** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrkes i det sydlige Frankrig. De er sorte ovale oliven med en relativ stor sten i. Typisk bruges denne oliven til salat nicoise.
-
15* I dadeltomater er der en god og intens smag af tomat og de fås i de fleste danske supermarkeder - alternativt kan sherrytomater bruges.
-
16** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrkes i det sydlige Frankrig. De er sorte ovale oliven med en relativ stor sten i. Typisk bruges denne oliven til salat nicoise.