Hasselback kylling med mozzarella og pesto i stærk tomatsauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Hasselback kylling med mozzarella og pesto i stærk tomatsauce
Inspirationen til denne ret kommer fra Italien og er symboliseret ved de delikate smage fra tomat, pesto, mozzarella og basilikum. Kyllingen, som fyldes med netop disse ting, tilberedes i en stærk tomatsauce, der gør, at den holder sig saftig. Servér fx ovnkartofler og en grøn salat til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Hasselback kylling:
  • 4 kyllingebryst
  • 1 frisk mozzarella
  • 8 soltørrede tomater
  • Pesto, fx basilikumpesto
  • Salt og peber
Stærk tomatsauce:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk. Herbes de Provence eller andre blandede krydderier
  • 1 tsk. Chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 75 g cherrytomater, halverede
  • Salt og peber
Til servering:
  • Frisk basilikum
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C (alm. ovn)
  • 2
    Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i fadet, og rør det sammen. Krydr med salt og peber
  • 3
    Lav fire snit i hvert kyllingebryst, men sørg for ikke at skære hele vejen igennem.
  • 4
    Skær mozzarellaen ud i 16 skiver, og halver de soltørrede tomater på den lange led.
  • 5
    Læg først en teske pesto i hvert snit, derefter en skive mozzarella og en skive soltørret tomat. Gentag til alle snittene er fyldt. Krydr med salt og peber, og flyt dem derefter over i fadet med tomatsauce.
  • 6
    Steg i ovnen i 25 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Giv eventuelt kyllingen lidt varmluft eller grill til sidst, hvis det skal have lidt mere farve.
  • 7
    Inden servering lægges et basilikumblad ned i hvert snit. Servér med tilbehør efter eget valg.