
Inspirationen til denne ret kommer fra Italien og er symboliseret ved de delikate smage fra tomat, pesto, mozzarella og basilikum. Kyllingen, som fyldes med netop disse ting, tilberedes i en stærk tomatsauce, der gør, at den holder sig saftig. Servér fx ovnkartofler og en grøn salat til.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Hasselback kylling:
- 4 kyllingebryst
- 1 frisk mozzarella
- 8 soltørrede tomater
- Pesto, fx basilikumpesto
- Salt og peber
Stærk tomatsauce:
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk. Herbes de Provence eller andre blandede krydderier
- 1 tsk. Chiliflager
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk røget paprika
- 75 g cherrytomater, halverede
- Salt og peber
Til servering:
- Frisk basilikum
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (alm. ovn)
-
2Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i fadet, og rør det sammen. Krydr med salt og peber
-
3Lav fire snit i hvert kyllingebryst, men sørg for ikke at skære hele vejen igennem.
-
4Skær mozzarellaen ud i 16 skiver, og halver de soltørrede tomater på den lange led.
-
5Læg først en teske pesto i hvert snit, derefter en skive mozzarella og en skive soltørret tomat. Gentag til alle snittene er fyldt. Krydr med salt og peber, og flyt dem derefter over i fadet med tomatsauce.
-
6Steg i ovnen i 25 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Giv eventuelt kyllingen lidt varmluft eller grill til sidst, hvis det skal have lidt mere farve.
-
7Inden servering lægges et basilikumblad ned i hvert snit. Servér med tilbehør efter eget valg.