- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 650 g havtaskehale uden skind
- 1 fed hvidløg
- 2/3 rød peber
- 300 g aspargeskartofler eller små nye kartofler
- 125 ml tør hvidvin
- 1 bundt koriander, bundet med madsnøre
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. mild paprika
- 1 tsk. stærk paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- 150 ml koldt vand
- 1 syltet citron
- 150 g grønne oliven med sten
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Fjern den gennemsigtige membran fra havtaskens hale. Skær fileterne ud langs rygbenet. Fjern de hvide nerver tæt på fiskebenet samt eventuelle røde dele. Skær hver filet i 6-8 stykker på ca. samme størrelse.
-
2Hak hvidløget fint. Halver den røde peber og fjern stilk, membraner og frø, og skær efterfølgende i tynde strimler. Halver kartoflerne på langs.
-
3Steg efterfølgende finthakket hvidløg i 1 spsk. olivenolie i taginens bund. Tilsæt peberstrimlerne og steg dem i 10 minutter ved svag varme.
-
4Øg varmen, hæld hvidvinen i gryden og reducer den i ca. 5 minutter.
-
5Skru efterfølgende ned for varmen igen og tilføj bundtet med koriander, stødt spidskommen, paprika, gurkemeje, kartofler, 150 ml vand og lidt salt. Læg låget på taginen og lad det simre i 40 minutter. Kontroller jævnligt om der er nok væske i taginen.
-
6Skyl oliven den syltede citron under koldt vand. Skær citronen igennem på langs og fjern frugtkødet. Skær skrællen i små tern.
-
7Kom citrontern, oliven og havtaskestykker i taginen og bland det forsigtigt. Læg låget på taginen og varm det i 15 minutter. Smag til før serveringen.