- Grøntsager
Ingredienser
- 1-2 hele hoveder blomkål eller romanesco eller broccoli
- 2 rødløg, skåret i både
- Halvt hvidløg
- 100 g smør
- 10 g frisk timian
- 2 spsk (30 ml) olivenolie
- 2,5 dl hvidvin
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 2,5-5 dl grøntsags- eller kyllingefond, efter behov
- Ægte radiser
-
Fremgangsmåde
-
1I en Le Creuset Signature-grillpande på 26 cm steges løg og hvidløg nænsomt med timian i smør og olivenolie i ca. 5 minutter, indtil det er gyldent og silkeblødt. Tilsæt salt og peber og skru lidt op for varmen. Tilsæt hvidvin og lad det simre lidt for at dampe lidt af, før fonden tilsættes, og det hele simrer i yderligere 10 minutter.
-
2Forvarm ovnen til 220°C.
-
3Tilsæt kålhovederne - halvér dem først, hvis du skal have plads til mere i grillpanden - og pensl med smør-og-hvidvinssaucen. Steg det i en time eller indtil det er mørt, og pensl hvert kvarter, indtil kålen er karamelliseret. Hvis saucen koges for meget ind, tilsættes blot mere smør og varm fond. Serveres med pandestegt radise og et drys rødbedesalt som det perfekte tilbehør til stegt svinebryst, oksefiletsteg eller kalkun.