- Kød
Ingredienser
- 1 x 1,5 kg kylling
- 75 g blød saltet smør
- 1 spsk. rose harissa
- 1 lille, konserveret citron, finthakket
- 1 citronsaft og -skal
- Frisk mayonnaise og stegte kartofler (valgfrit)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 190 °C varmluft.
-
2Kom smør, harissa, finthakket konserveret citron og citronskal i en skål, og pisk godt sammen, så der dannes en pasta. Smag til med peber.
-
3Løsn skindet på kyllingebrysterne, og brug en paletkniv til forsigtigt at skubbe 3⁄4 af smørblandingen ind under skindet (forsøg at undgå at rive i skindet). Fordel resten af smørret på toppen af kyllingen, og sørg for, at benene er godt dækket.
-
4Læg kyllingen i en dyb stegepande og hæld citronsaft over. Læg låg på panden, og sæt den i ovnen i 40 minutter.
-
5Tag låget af, og glaser kyllingen med saften fra panden.
-
6Sæt panden tilbage i ovnen uden låg og steg i 20 minutter, indtil skindet er sprødt, og saften er klar.
-
7Lad kylllingen hvile i panden i 10 minutter. Servér med frisk mayonnaise og stegte kartofler.