Hindbærlagkage

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Hindbærlagkage
Hvis du dagen forinden har tilberedt retten ’Kyllingebryst Supreme faseret med skovsvampe’ og ’Bagte hokkaidogræskar og gulerødder med hvidløg og timian’, så har vi et lækkert bud på, hvad du skal gøre med de eventuelle rester.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Lagkagebunde:
  • 6 æg
  • 250 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • 100 g hvedemel
  • 100 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Smør
Hindbærcreme:
  • 3 blade husblas
  • 300 g hindbær (frosne)
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • Saft og skal fra 1 lime (økologisk)
  • 5 dl fløde
Pynt til kagen:
  • Hindbær
  • Spiselige blomster f.eks. hvide stedmoderblomster (u-sprøjtet)
  • Revet hvid chokolade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lagkagebunde:
  • 2
    Sæt gryden i ovnen og tænd på 175 °C varmluft
  • 3
    Pisk æggene skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til massen er luftig og lys
  • 4
    Tilsæt vandet til æggeblandingen
  • 5
    Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver og vend blandingen forsigtigt i æggemassen
  • 6
    Tag den varme gryde ud ad ovnen. Smør den grundigt med smør i bund og sider. Hæld dejen i den varme gryde Bag i ca. 45 minutter
  • 7
    Stik en spids genstand i kagen for at se, om den er bagt færdig. Dejen må ikke hænge fast
  • 8
    Lad kagen køle lidt i gryden inden den vendes ud på en bagerist. Lad kagen blive helt afkølet
  • 9
    Hindbærcreme:
  • 10
    Udblød husblassen i koldt vand Kom hindbær, sukker, vanilje og limesaft og -skal i lille gryde og giv det et kort opkog
  • 11
    Blend til puré
  • 12
    Tilsæt husblassen i den varme hindbærpuré og lad efterfølgende blandingen køle af
  • 13
    Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i hindbærpuréen
  • 14
    Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i min. 30 minutter, så cremen kan sætte sig
  • 15
    Samling af kagen:
  • 16
    Skær kagen ud til 4 lige store lagkagebunde og læg den første på et kagefad
  • 17
    Sæt små dutter af hindbærcremen på bunden til den er helt dækket. Læg en ny bund ovenpå og gentag processen til alle bundene er brugt
  • 18
    Pynt øverste lag med hindbær, blomster og hvid chokolade. Sæt kagen på køl, indtil den skal serveres
  • 19
    Tip:
  • 20
    Bag gerne lagkagebundene 1-2 dage i forvejen. Pak kagen godt ind i husholdningsfilm, så den ikke tørrer ud. Skær den først ud når kagen skal stables.