- Frugt
Ingredienser
- 6 æg
- 250 g sukker
- 2 spsk. vand
- 100 g hvedemel
- 100 g kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- Smør
- 3 blade husblas
- 300 g hindbær (frosne)
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- Saft og skal fra 1 lime (økologisk)
- 5 dl fløde
- Hindbær
- Spiselige blomster f.eks. hvide stedmoderblomster (u-sprøjtet)
- Revet hvid chokolade
-
Fremgangsmåde
-
1Lagkagebunde:
-
2Sæt gryden i ovnen og tænd på 175 °C varmluft
-
3Pisk æggene skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til massen er luftig og lys
-
4Tilsæt vandet til æggeblandingen
-
5Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver og vend blandingen forsigtigt i æggemassen
-
6Tag den varme gryde ud ad ovnen. Smør den grundigt med smør i bund og sider. Hæld dejen i den varme gryde Bag i ca. 45 minutter
-
7Stik en spids genstand i kagen for at se, om den er bagt færdig. Dejen må ikke hænge fast
-
8Lad kagen køle lidt i gryden inden den vendes ud på en bagerist. Lad kagen blive helt afkølet
-
9Hindbærcreme:
-
10Udblød husblassen i koldt vand Kom hindbær, sukker, vanilje og limesaft og -skal i lille gryde og giv det et kort opkog
-
11Blend til puré
-
12Tilsæt husblassen i den varme hindbærpuré og lad efterfølgende blandingen køle af
-
13Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i hindbærpuréen
-
14Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i min. 30 minutter, så cremen kan sætte sig
-
15Samling af kagen:
-
16Skær kagen ud til 4 lige store lagkagebunde og læg den første på et kagefad
-
17Sæt små dutter af hindbærcremen på bunden til den er helt dækket. Læg en ny bund ovenpå og gentag processen til alle bundene er brugt
-
18Pynt øverste lag med hindbær, blomster og hvid chokolade. Sæt kagen på køl, indtil den skal serveres
-
19Tip:
-
20Bag gerne lagkagebundene 1-2 dage i forvejen. Pak kagen godt ind i husholdningsfilm, så den ikke tørrer ud. Skær den først ud når kagen skal stables.