- Kød
Ingredienser
- Kokosolie, til stegning
- 2 rødløg, skåret i små tern
- 3 fed hvidløg, hakket
- 1½ spsk revet ingefær
- 1 kg kyllingelår, uden skind og ben, skåret i halve | 80 ml (1/3 kop) kyllingefond
- 1 dåse kokosmælk à 400 g
- 3 laurbærblade
- 1 dåse à 400 g kikærter, skyllet og drænet
- 1 lille bundt grønkål, uden stilke og groft hakket
- Lime skåret i både, frisk koriander og roti, til servering
- 2 tsk spidskommenfrø
- 1 spsk korianderfrø
- 1 tsk sorte peberkorn
- 1 spsk birkes
- 3/4 tsk. malet gurkemeje
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk tørrede røde chiliflager
- Skal af 1 lime
-
Fremgangsmåde
-
1Rist spidskommen- og korianderfrøene på en tør pande ved medium varme, indtil de dufter, ca. 3 minutter. Afkøl lidt, og overfør derefter til en krydderimølle. Tilsæt peberkorn og birkes. Puls, indtil det er fint, og hæld det i en lille skål. Tilsæt gurkemeje, garam masala, chili og limeskal.
-
2Varm 1 spsk kokosolie i Le Creuset’s runde Signature støbejernsgryde på 24 cm. Tilsæt løg og sautér dem over medium-lav varme i 12-15 minutter, indtil de er karamelliseret. Rør hvidløg og ingefær i og lad det stege i endnu et eller to minutter.
-
3Tilsæt krydderiblandingen til løgene sammen med endnu en spsk kokosolie. Kog i 1 minut under omrøring for at undgå, at krydderierne sætter sig fast. Tilsæt kyllingen, og rør den rundt i krydderierne. Smag let til med salt. Tilføj bouillon, og skrab alle de klistrede dele i bunden af gryden op.
-
4Tilsæt kokosmælk og laurbærblade. Sæt låget delvist på, og lad retten simre i cirka 35 minutter. Rør kikærter og grønkål i, og kog i yderligere 5 minutter. Serveres med dampet basmati eller varm roti, frisk koriander og lime.