Hjerteformet citronkage

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Hjerteformet citronkage
En velsmagende fornøjelse! Denne hjerteformede citronkage er den perfekte lækkerbisken til en kaffepause om eftermiddagen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL CITRONSIRUPPEN
  • Saft fra 3 citroner
  • 100 g sukker
  • 125 ml vand
TIL KAGEN
  • 375 g smør ved stuetemperatur
  • 375 g sukker (gerne finkornet)
  • Skallen af 3 citroner
  • 6 æg fra fritgående høns
  • 420 g kagemel
  • 15 ml bagepulver
  • 90 ml mælk
TIL CITRONSMØRCREMEN MED SCHWEIZISK MARENGS
  • 120 g æggehvider ved stuetemperatur
  • 300 g sukker (gerne finkornet)
  • 400 g smør ved stuetemperatur
  • Skallen af 3 citroner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom alle ingredienserne til citronsiruppen i en gryde, og bring dem i kog. Skru ned for varmen, og lad det hele simre, indtil blandingen har nået en let sirupkonsistens. Tag den af varmen, og lad den afkøle.
  • 2
    For at lave kagen, skal du forvarme ovnen til 160 °C/varmluft 140 °C/gasmærke 3.
  • 3
    Smør en Le Creuset hjerteformet springform og kom bagepapir i den. Pisk smør, sukker og citronskal sammen med en elektrisk håndmikser, indtil de er luftige og lyse i farven. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt rundt mellem hver tilsætning.
  • 4
    Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og mælken til smør- og sukkerblandingen. Rør med håndmikseren, til det hele er godt blandet.
  • 5
    Bages i 80 minutter, eller indtil der ikke ses dej når du tjekker kagen med et kagespyd. Tag den ud af ovnen, og sæt den på en Le Creuset kølerist. Prik kagen med et kagespyd, og hæld siruppen over. Lad kagen køle af i 20 minutter, og tag den derefter ud af formen. Lad kagen med sirup køle helt af.
  • 6
    For at lave citronsmørcremen skal du sætte en lille gryde på komfuret og fylde 1/3 af gryden med vand. Lad det koge let.
  • 7
    Bland æggehvider og sukker sammen i en glasskål, indtil de er godt blandet.
  • 8
    Sæt skålen oven på den simrende gryde, så bunden af skålen ikke rører vandet. Bland kontinuerligt med en spatel, indtil alt sukkeret er opløst, eller indtil blandingen når en temperatur på 70 °C på et sukkertermometer.
  • 9
    Kom de kogte æggehvider og sukker i skålen på en elektrisk røremaskine med piskeris. Pisk, indtil skålen er afkølet, og marengsen er glat og blank. Tilsæt alt smørret på dette tidspunkt, og pisk det sammen med et piskeris.
  • 10
    Tilsæt citronskal ved hjælp af en spatel, og rør ved lav hastighed, til det er glat og blankt.
  • 11
    Når din kage er helt afkølet, kan du glasere den med smørcreme.
  • 12
    Skær kagen over i to halvdele, og smør midten med hindbærsyltetøj af god kvalitet. Læg lagene sammen, før du glaserer kagen med smørcreme.