- Æg
Ingredienser
- Saft fra 3 citroner
- 100 g sukker
- 125 ml vand
- 375 g smør ved stuetemperatur
- 375 g sukker (gerne finkornet)
- Skallen af 3 citroner
- 6 æg fra fritgående høns
- 420 g kagemel
- 15 ml bagepulver
- 90 ml mælk
- 120 g æggehvider ved stuetemperatur
- 300 g sukker (gerne finkornet)
- 400 g smør ved stuetemperatur
- Skallen af 3 citroner
-
Fremgangsmåde
-
1Kom alle ingredienserne til citronsiruppen i en gryde, og bring dem i kog. Skru ned for varmen, og lad det hele simre, indtil blandingen har nået en let sirupkonsistens. Tag den af varmen, og lad den afkøle.
-
2For at lave kagen, skal du forvarme ovnen til 160 °C/varmluft 140 °C/gasmærke 3.
-
3Smør en Le Creuset hjerteformet springform og kom bagepapir i den. Pisk smør, sukker og citronskal sammen med en elektrisk håndmikser, indtil de er luftige og lyse i farven. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt rundt mellem hver tilsætning.
-
4Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og mælken til smør- og sukkerblandingen. Rør med håndmikseren, til det hele er godt blandet.
-
5Bages i 80 minutter, eller indtil der ikke ses dej når du tjekker kagen med et kagespyd. Tag den ud af ovnen, og sæt den på en Le Creuset kølerist. Prik kagen med et kagespyd, og hæld siruppen over. Lad kagen køle af i 20 minutter, og tag den derefter ud af formen. Lad kagen med sirup køle helt af.
-
6For at lave citronsmørcremen skal du sætte en lille gryde på komfuret og fylde 1/3 af gryden med vand. Lad det koge let.
-
7Bland æggehvider og sukker sammen i en glasskål, indtil de er godt blandet.
-
8Sæt skålen oven på den simrende gryde, så bunden af skålen ikke rører vandet. Bland kontinuerligt med en spatel, indtil alt sukkeret er opløst, eller indtil blandingen når en temperatur på 70 °C på et sukkertermometer.
-
9Kom de kogte æggehvider og sukker i skålen på en elektrisk røremaskine med piskeris. Pisk, indtil skålen er afkølet, og marengsen er glat og blank. Tilsæt alt smørret på dette tidspunkt, og pisk det sammen med et piskeris.
-
10Tilsæt citronskal ved hjælp af en spatel, og rør ved lav hastighed, til det er glat og blankt.
-
11Når din kage er helt afkølet, kan du glasere den med smørcreme.
-
12Skær kagen over i to halvdele, og smør midten med hindbærsyltetøj af god kvalitet. Læg lagene sammen, før du glaserer kagen med smørcreme.