- Frugt
Ingredienser
- 100 g hindbærmarmelade af god kvalitet
- 100 g friske hindbær
- 1,6 dl varm mælk
- 25 g gær (eller 5 g tørgær)
- 25 g sukker
- 250 g hvedemel, plus ekstra til at rulle ud
- ½ tsk salt
- ½ spsk vaniljepasta
-
Fremgangsmåde
-
1Bland alle ingredienserne til dejen i en køkkenmaskine med en dejkrog. Ælt i maskinen i cirka 8-10 minutter, indtil dejen er jævn og blød. Tilføj lidt mere mel om nødvendigt. Dæk til med et viskestykke, og sæt til hævning et varmt sted indtil dobbelt størrelse.
-
2Smør din Le Creuset 20 cm Signature hjertegryde.
-
3Ælt dejen let, og del den i seks lige store stykker. Rul hvert stykke ud til et rektangel med målene 3 × 40 cm. Læg et udrullet stykke dej på dit køkkenbord, kom et jævnt lag hindbærmarmelade på dejen og pynt den med let moste hindbær. Læg endnu et dejlag oven på, og derefter mere hindbærmarmelade og flere hindbær. Dæk til med et tredje dejlag, og sæt til side. Gentag processen med de resterende tre dejrektangler.
-
4Tag de to stakke dej og sno dem, hvorefter du lægger dem ned i hjertegryden. Dæk til med et viskestykke og sæt til hævning igen, indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
-
5Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
-
6Bag den snoede kage i 40 minutter og skru derefter ovnens temperatur op på 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6, og bag i yderligere 10-15 minutter, indtil overfladen har fået farve. Tag hjertegryden ud af ovnen, og pensl kagen med varm hindbærmarmelade. Lad den køle af i gryden.
-
7Tag kagen ud af gryden, og server den varmt med smør og mere marmelade.
-
8Denne kage kan også laves til arme riddere (fransk toast) og serveres med friske bær, yoghurt naturel eller creme fraiche og honning.