Hjertekager

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 min. Under 30 min.
ANTAL PERSONER
+10 +10
Hjertekager
Ruby-chokoladen tilføjer en aroma, der minder om bær og hvid chokolade, uden at gøre dejen tung, så du nemt kan bage florlette kager, som bliver gode hver gang.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,2 dl sødmælk
  • 150 g smør, hakket
  • ½ spsk vaniljepasta
  • Et nip salt
  • 100 g ruby-chokolade (alternativt kan der bruges hvid chokolade)
  • 120 g sukker (gerne finkornet)
  • 2 store æg fra fritgående høns
  • Lyserød frugtfarve – efter smag og behag
  • 180 g mel, 1,8 g bagepulver og ¼ tsk salt (blandet sammen og sigtet)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/varmluft 160 °C/gasmærke 4.
  • 2
    Smør en Le Creuset Bakeware hjerte muffinform til 6 stk.
  • 3
    Varm mælken op til nær kogepunktet sammen med smørret, vaniljen og saltet i en Le Creuset mellemstor pande. Fjern den fra blusset, tilføj chokoladen og rør, indtil den er smeltet.
  • 4
    Brug et el-piskeris til at piske sukkeret og æggene, indtil de er hvide og tykke, hvilket tager cirka 5 minutter.
  • 5
    Pisk gradvist den smeltede chokoladeblanding ind i den blege æggeblanding, imens du konstant pisker, så æggene ikke bliver kogt. Når det er blandet sammen, tilsætter du frugtfarve efter smag. Derefter sigter du melet i, og vender det ind i blandingen.
  • 6
    Fyld blandingen to tredjedele op i de smurte fordybninger. Bag i 15-17 minutter.
  • 7
    Tag ud af ovnen, og lad køle ned i formen i cirka 10 minutter, før du vender dem ud på bageristen og lader dem køle helt af. Gentag med den resterende blanding.