Chokoladebrud med honeycomb og saltkaramel

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Chokoladebrud med honeycomb og saltkaramel
Chokoladebrud med honeycomb og saltkaramel er en vidunderlig kombination af sødt og bittert, blødt og sprødt. En dessert eller snack der er enkel at lave, og som du kan variere på utallige måder. Er du ikke bekendt med honeycomb? Det er en honning/sukkerblanding, som skummer op, når den reagerer med natron og derved danner en luftig og sprød karamel.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 175 g mørk chokolade
  • 175 g lys chokolade
Honeycomb:
  • 100 g sukker
  • 85 g honning
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 1,5 tsk natron
Saltkaramel:
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1,5 dl fløde
  • 50 g saltet smør
  • 1 spsk. vaniljepasta eller vaniljeekstrakt
  • 2 tsk. Havsalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Honeycomb:
  • 2
    Kom sukker og honning i en kasserolle, og varm op ved middel varme. Lad det simre i nogle minutter til sukkeret er opløst, og det har fået en gylden farve.
  • 3
    Imens beklædes Le Creuset Rektangulær lav bradepande 31 cm, med bagepapir. Pensl det med vegetabilsk olie.
  • 4
    Tag kasserollen af varmen. Tilsæt natron til honningblandingen, og pisk i cirka 10 sekunder, til det danner en skummende, gylden masse. Hæld massen ud på bradepanden, og lad det afkøle i mindst 2 timer.
  • 5
    Saltkaramel:
  • 6
    Kom sukker og vand i en kasserolle, og varm op ved middel varme. Lad det simre i nogle minutter til sukkeret er opløst. Skru op for varmen, og lad karamellen koge i cirka 5 minutter til det har fået en gylden farve.
  • 7
    Tag kasserollen af varmen. Tilsæt fløde (pas på da dette kan sprøjte), og rør rundt med en dejskraber. Tilsæt derefter smør, vanilje og havsalt, og sæt saltkaramellen til afkøling.
  • 8
    Chokoladebrud:
  • 9
    Beklæd en bageplade med bagepapir. Smelt mørk og lys chokolade – det kan både gøres i mikroovnen eller over vandbad.
  • 10
    Spred de to typer chokolade ud af bagepapiret, og fordél derefter saltkaramellen ud over ved at hælde den i en tynd stråle. Brug en gaffel til at blande det hele sammen i et marmoreret mønster.
  • 11
    Skær den afkølede honeycomb i små stykker, og fordel den på chokoladen. Lad chokoladebruddet køle helt af, før det brækkes ud i mindre stykker.
 
Tips:
Har du overskydende honeycomb, kan du opbevare det i en lufttæt beholder i op til en måned.
Brug eventuelt chokoladebruddet som værtindegave. Pak nogle stykker ind i bagepapir, og bind et smukt silkebånd omkring.
 
 
Le Creuset