- Chokolade
Ingredienser
- 175 g mørk chokolade
- 175 g lys chokolade
- 100 g sukker
- 85 g honning
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- 1,5 tsk natron
- 150 g sukker
- 2 spsk. vand
- 1,5 dl fløde
- 50 g saltet smør
- 1 spsk. vaniljepasta eller vaniljeekstrakt
- 2 tsk. Havsalt
-
Fremgangsmåde
-
1Honeycomb:
-
2Kom sukker og honning i en kasserolle, og varm op ved middel varme. Lad det simre i nogle minutter til sukkeret er opløst, og det har fået en gylden farve.
-
3Imens beklædes Le Creuset Rektangulær lav bradepande 31 cm, med bagepapir. Pensl det med vegetabilsk olie.
-
4Tag kasserollen af varmen. Tilsæt natron til honningblandingen, og pisk i cirka 10 sekunder, til det danner en skummende, gylden masse. Hæld massen ud på bradepanden, og lad det afkøle i mindst 2 timer.
-
5Saltkaramel:
-
6Kom sukker og vand i en kasserolle, og varm op ved middel varme. Lad det simre i nogle minutter til sukkeret er opløst. Skru op for varmen, og lad karamellen koge i cirka 5 minutter til det har fået en gylden farve.
-
7Tag kasserollen af varmen. Tilsæt fløde (pas på da dette kan sprøjte), og rør rundt med en dejskraber. Tilsæt derefter smør, vanilje og havsalt, og sæt saltkaramellen til afkøling.
-
8Chokoladebrud:
-
9Beklæd en bageplade med bagepapir. Smelt mørk og lys chokolade – det kan både gøres i mikroovnen eller over vandbad.
-
10Spred de to typer chokolade ud af bagepapiret, og fordél derefter saltkaramellen ud over ved at hælde den i en tynd stråle. Brug en gaffel til at blande det hele sammen i et marmoreret mønster.
-
11Skær den afkølede honeycomb i små stykker, og fordel den på chokoladen. Lad chokoladebruddet køle helt af, før det brækkes ud i mindre stykker.