Honningkage med Mascarpone, figner og valnødder

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Honningkage med Mascarpone, figner og valnødder
De skønne efterårsaromaer i denne uimodståelige kage er den perfekte afrunding på de lidt uhyggelige Halloween-aftener.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til bunden:
  • 150 g blødt smør eller 130 ml madolie plus 30 ml vand
  • 200 g brun farin
  • 150 g honning
  • 2 teskefulde appelsinskal
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2-3 teskefulde espressopulver (valgfrit)
  • 3 æg (mellemstor størrelse)
  • 200 g mel (type 405)
  • 0,5 bagepulver (8 g)
  • 100 g grofthakkede valnødder
Til pynt:
  • 50 g sukker
  • 50 ml vand
  • 75 g grofthakkede valnødder
Til mascarponecremen:
  • 200 g fløde
  • 2-3 spiseskefulde honning (efter smag)
  • 0,5 tsk. appelsinskal
  • 0,25 tsk. vaniljeekstrakt
  • 250 g mascarpone
  • 5-6 friske figner i kvarte
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180°C (160°C varmluft). Smør en Le Creuset 24 cm springform og kom bagepapir i den.
  • 2
    Til honningbunden blandes det bløde smør, brune sukker, honning, appelsinskal, vaniljeekstrakt og espressopulver i en foodprocessor eller ved hjælp af en håndmixer. Tilsæt gradvist æg og pisk, indtil massen er luftig.
  • 3
    Bland melet og bagepulveret godt i en anden skål, tilsæt til den skummende blanding, og rør kortvarigt rundt. Vend valnødderne i. Hæld dejen i den forberedte springform, og bag den i den forvarmede ovn i 30 til 40 minutter.
  • 4
    Det er bedst at udføre en spydtest (hvis der stadig er dej, der klæber til spyddet, når det fjernes, skal kagen forblive i ovnen. Hvis spyddet er rent, er kagen klar).
  • 5
    Til dekorationen koges vand med sukker, indtil sukkeret begynder at brune lidt. Tilsæt valnødderne, reducer varmen og vend valnødhalvdelene i karamellen, mens du rører konstant, indtil der er dannet en flot karamelbelægning. Lad valnødderne køle af enkeltvis på et stykke bagepapir.
  • 6
    Til mascarponecremen piskes fløden i en skål og blandes med honning, appelsinskal og vaniljeekstrakt. Vend forsigtigt mascarponen i.
  • 7
    Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Spred cremen generøst ud over den afkølede kage. Dekorer kagen med figenbåde og karamelliserede valnødder.
  • 8
    Tip: Kagen smager bedst når den er lun fra ovnen. Smør cremen på bunden lige før servering.