- Ris & Korn
Ingredienser
- 2 spsk. vegetabilsk olie
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 cm ingefær, skrællet og fintrevet
- 150-200 g grønne ærter, friske eller frosne
- 150 g grønne asparges, skåret i mundrette stykker
- 400 g ris / alternativt 800 g kogte ris fra dagen før
- 1 ½ spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- ¼ tsk. Dashi-pulver (japansk fiskebouillon) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- En halv lime, skal og saft
- 4 forårsløg, grofthakket
- 1 tsk. hvide sesamfrø, ristet
- 50 g spinat, frisk
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Kog ris som anført på pakken. Sæt til side.
-
2Varm wokken op ved middel varme, tilsæt olie og steg løg heri til de begynder at brune.
-
3Tilsæt hvidløg, ingefær, ærter og asparges og steg videre i omkring 5 minutter til grøntsagerne er møre.
-
4Tilsæt ris, mirin, Dashi-pulver samt limeskal og -saft. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
-
5Når risene har absorberet al væsken, tilsættes forårsløg, sesamfrø og spinat. Rør rundt til spinaten er faldet sammen og tilberedt. Servér i dybe skåle.