- Mel
Ingredienser
- 100 g smør og lidt til panden
- 275 g sukker
- 2 spsk. instant kaffe
- 2 spsk. kogende vand
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 150 g usaltede pistacienødder
- 200 g hvid chokolade
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 170° C.
-
2Smelt smør og sukker i en gryde.
-
3Opløs kaffen i det kogende vand, og kom det i gryden. Rør godt sammen.
-
4Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet, og pisk æggene i et ad gangen.
-
5Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i gryden til en dej.
-
6Hak nødder og chokolade groft, og rør begge dele i dejen.
-
7Kom dejen i en smurt støbejernspande med støbejernshåndtag (26 cm).
-
8Bag kagen i 25-30 minutter.
-
9Lad kagen køle af i panden på en bagerist, før du skærer den ud.