- Frugt
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 125 g Syltesukker
- 1 økologisk citron
- Creme fraiche 18%
- 90 g smør
- 90 g hvid chokolade
- 40 g lyst rørsukker
- 40 g hvedemel
- Knivspids salt
- 2 æg
-
Fremgangsmåde
-
1Rabarbermarmelade:
-
2Vask rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm og kom dem i en gryde. Skær ikke roden af da den indeholder masser af smag.
-
3Skær vaniljestangen over på det lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Vend herefter kornene sammen med lidt af sukkeret.
-
4Kom vaniljestangen, vaniljesukker, sukker, citronskal og -saft sammen med rabarberne. Bring det hele i kog og lad det herefter simre indtil rabarberne er møre og saften er kogt ind.
-
5Rabarbermarmeladen kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet.
-
6Hvid brownie:
-
7Smelt smør og hvid chokolade sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt og vend så forsigtigt smørblandingen i.
-
8Sigt mel og salt i, og vend det hele forsigtigt sammen.
-
9Hæld det hele op i gryden, drys med mandelflager og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad kagen køle af, inden den serveres med rabarbermarmelade og creme fraiche.