Ingredienser
- 200 g blandede, frosne bær
- Saft fra 1 citron
- 1 spsk brunt sukker
- 300 g hvide chokoladedråber eller hakket chokolade
- 465 ml fløde
- 3 spsk sukker
- Skallen fra 1 citron
- 3 æggeblommer (gem 1 æggehvide til de krystalliserede bær)
- 1 tsk vaniljepasta
- Et nip salt
- 100 g sukker
- 1 æggehvide
- Forskellige bær og urter efter eget valg
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan laver du bærkompotten: Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og rør rundt. Lad det simrer i 5-10 minutter, indtil det er let fortykket. Tag den af varmen, og blend, til den er helt glat. Anbring i køleskabet for at køle helt af inden brug.
-
2Sådan laver du moussen: Smelt 90 ml fløde og chokoladen ved svag varme. Tilsæt vanilje og skal af 1 citron. Pisk æggeblommer og sukker sammen, indtil blandingen er lys og luftig. Temperer den varme chokolade og fløden i de piskede æggeblommer, indtil de er blandet sammen. Pisk resten af fløden (375 ml), indtil moussen danner bløde toppe. Tilsæt en klat fløde til chokoladeblandingen, og pisk, til det hele er blandet. Fold den resterende fløde i af to omgange, indtil den er glat (undgå at overblande).
-
3Fyld hver Le Creuset stabelbar ramekin halvvejs med mousseblandingen. Anbring en stor spiseskefuld af den afkølede kompot midt i hver mousse. Afslut derefter med den resterende mousse. Stil den i køleskabet, så den sætter sig natten over.
-
4Sådan laver du de krystalliserede bær: Læg bagepapir på en bageplade. Pisk æggehviden lidt. Kom sukkeret i en separat skål. Brug en pensel til at påføre et tyndt lag æggehvide på overfladen af bærrene. Vend derefter straks bærrene i sukker. Anret de sukrede bær og krydderurter på bagepladen med bagepapir, og gentag processen med de resterende bær og krydderurter. Lad de sukrede bær og krydderurter tørre utildækket i et varmt område af køkkenet. Når de er tørre, skal de opbevares i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges. Undgå at sætte dem i køleskabet.