Brug & pleje

Forskelle mellem sandfarvet og matsort emalje

Image without a name
 
Du har måske lagt mærke til, at Le Creuset har to forskellige muligheder, når det kommer til den indvendige emalje på vores støbejernsprodukter - og vi bliver ofte spurgt om forskellene mellem de to. Den ene er vores sandfarvede emalje, som er den mest almindelige, og den anden er vores matsorte emalje. Begge er emaljebelægninger, men de har hver sin funktion og anvendelse. Læs videre for at få mere at vide om ligheder og forskelle.

Om vores sandfarvede emalje

Sandfarvet emalje findes inden i vores ikoniske støbejernsgryder og de fleste af vores andre farverige støbejernsprodukter. Den blanke sandfarvede finish er faktisk en emaljebelægning – en slags glas. Belægningen tjener flere formål og er nem at vedligeholde - og den behøver ingen forudgående behandling før, du tager produktet i brug.
 
Den sandfarvede emalje gør det nemmere at overvåge tilberedningsprocessen. Du kan nemt se, om maden branker på bunden, og temperaturen derfor skal justeres lidt. Den sandfarvede emalje er mere glat end den matsorte, hvilket betyder at maden er mindre tilbøjelig til at brænde fast.
 
En af de mange fordele ved at bruge et produkt med emaljebelægning er, at glasset er inaktivt, hvilket betyder, at det ikke absorberer lugte eller smag fra maden. Den er også god til opbevaring af rester og reagerer ikke med syreholdige fødevarer som tomater og citrus. Hvis du opdager, at den sandfarvede emalje er blevet plettet under madlavningen, skal du ikke være bekymret! Disse pletter er ikke permanente og kan fjernes ved hjælp af vores rengøringsmiddel til støbejern eller bagepulver, som du sikkert har i køkkenskabet.
Image without a name
 

Alsidig perfektion

Brug vores køkkenudstyr med sandfarvet emalje til en lang række retter, der får tænderne til at løbe i vand.
 

Om vores matsorte emalje

Den matsorte emalje findes mest på indersiden af vores stegegryder, stegepander og grillpander. Med sin matsorte finish tror mange, at denne overflade er råt støbejern. Det er dog ikke tilfældet, og Le Creusets innovative belægning af glasemalje, der er påført støbejernet, giver en mere anvendelig og ren overflade end traditionelt råstøbejern.
Image without a name
 
I lighed med vores sandfarvede emalje kræver den matsorte emalje ingen forudgående behandling før, du tager produktet i brug. Den er ideel til at stege og svitse og giver en dejlig brun karamelliseret overflade på maden. Vores køkkenudstyr i støbejern bevarer og fordeler varmen så godt, at du kun behøver at bruge varme på lav/medium, når du laver mad.
 
Produktets overflade vil udvikle en fordelagtig patina, der forbedrer tilberedningen og reducere behovet for mere fedtstof. Selvom det er nemmere at rengøre end råt støbejern, skal du være forsigtig med ikke at skrubbe patinaen af, når du rengør panden. Sørg for at læse Pleje & Brug.
LÆS MERE
 

Gode smagsoplevelser

Vores matsorte emalje tager smagen til nye, lækre højder.

Hvor kan jeg bruge mine støbejernsprodukter?

Ovn

Ovnens grill

Elektrisk

Keramisk kogeplade

Gaskomfur

Induktion

Madlavning med støbejern

Et liv med lækre måltider venter dig.