- Æg
Ingredienser
- 4 pasteuriseret æggehvider
- 1 knivspids salt
- 200 g sukker
- 2 ½ dl sødmælk
- 2 ½ dl fløde
- 4 pasteuriseret æggeblommer
- 3 spsk. sukker
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- ½ dl vand
- 75 g mandler
- 150 g brombær til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.
-
2Tilsæt derefter 200 g sukker lidt af gangen. Fortsæt med at piske til det bliver en fast marengsmasse, og skålen kan vendes på hovedet.
-
3Bring mælk og fløde i kog i en kasserolle og skru derefter ned, så det holder sig lige under kogepunktet.
-
4Kom skiftevis store skefulde marengs i kasserollen. Lad det pochere forsigtigt i ca. 1 ½ minut og vend marengsen. Lad det pochere i yderligere 1 ½ minut. Tag marengsen forsigtigt op ad kasserollen og placer den på et rent viskestykke.
-
5Når al marengsen er pocheret, piskes æggeblommerne luftige sammen i en skål med 3 spsk. sukker og vaniljekorn fra en vaniljestang.
-
6Kom mælkemassen fra kasserollen i skålen i en tynd stråle, mens der piskes.
-
7Kom derefter hele massen tilbage i kasserollen og varm forsigtigt op, til den begynder at tykne. Tag kasserollen af varmen når creme anglaisen er ca. 70 grader.
-
8Smelt 100 g sukker med ½ dl vand på en pande uden belægning. Varm sukkermassen til den bliver lysebrun. Kom herefter mandlerne i sukkermassen og vend det godt sammen, så alle mandler bliver dækket.
-
9Nougatinen (sukkermassen med mandler) kommes ud på et stykke bagepapir og afkøles. Skær det i mindre stykker med en savtakket kniv.
-
10Kom creme anglaisen i skåle og top med pocherede marengs, nougatine og til sidst brombær.