Iles flottantes med nougatine og brombær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Iles flottantes med nougatine og brombær
Iles flottantes betyder ”flydende øer”, og tilsat nougatine og brombær, er det en dessert, der vil vække opsigt med sin elegante fremtoning.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Marengs:
  • 4 pasteuriseret æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 200 g sukker
Creme anglaise:
  • 2 ½ dl sødmælk
  • 2 ½ dl fløde
  • 4 pasteuriseret æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
Nougatine:
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand
  • 75 g mandler
  • 150 g brombær til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.
  • 2
    Tilsæt derefter 200 g sukker lidt af gangen. Fortsæt med at piske til det bliver en fast marengsmasse, og skålen kan vendes på hovedet.
  • 3
    Bring mælk og fløde i kog i en kasserolle og skru derefter ned, så det holder sig lige under kogepunktet.
  • 4
    Kom skiftevis store skefulde marengs i kasserollen. Lad det pochere forsigtigt i ca. 1 ½ minut og vend marengsen. Lad det pochere i yderligere 1 ½ minut. Tag marengsen forsigtigt op ad kasserollen og placer den på et rent viskestykke.
  • 5
    Når al marengsen er pocheret, piskes æggeblommerne luftige sammen i en skål med 3 spsk. sukker og vaniljekorn fra en vaniljestang.
  • 6
    Kom mælkemassen fra kasserollen i skålen i en tynd stråle, mens der piskes.
  • 7
    Kom derefter hele massen tilbage i kasserollen og varm forsigtigt op, til den begynder at tykne. Tag kasserollen af varmen når creme anglaisen er ca. 70 grader.
  • 8
    Smelt 100 g sukker med ½ dl vand på en pande uden belægning. Varm sukkermassen til den bliver lysebrun. Kom herefter mandlerne i sukkermassen og vend det godt sammen, så alle mandler bliver dækket.
  • 9
    Nougatinen (sukkermassen med mandler) kommes ud på et stykke bagepapir og afkøles. Skær det i mindre stykker med en savtakket kniv.
  • 10
    Kom creme anglaisen i skåle og top med pocherede marengs, nougatine og til sidst brombær.