Pleje & brug

Viden Om Madlavning På Induktion

Induktionskomfurer er hurtigt blevet populære for deres korte tilberedningstid, præcision og energieffektivitet. Men der er stadig en vis forvirring omkring, hvordan de fungerer. Derfor har vi besluttet at rydde et par misforståelser om madlavning på induktion af vejen.
 

Hvad er induktion?

Et induktionskomfur overfører den varme, der skabes af magnetisk energi (og ikke varme fra gasflamme eller elektricitet) til maden i det egnede køkkenudstyr. Det producerer varme med det samme, og er kendt for at bruge mindre strøm og tilberede maden hurtigere end el- og gaskomfurer.


Når induktionsoverfladen kommer i kontakt med induktionsegnet køkkenudstyr, opstår der et magnetfelt, som øjeblikkeligt afgiver varme til dit køkkenudstyr. Der genereres kun varme lige under bunden af magnetisk køkkenudstyr, hvilket gør komfuret energieffektivt og sikkert.
Image without a name

Egner Le Creusets køkkenudstyr sig til induktion?

Induktionskomfurer fungerer godt med alt køkkenudstyr, der har et højt jernindhold (jernholdigt metal) i bunden. Vores køkkenudstyr af emaljeret støbejern*, rustfrit stål og toughened non-stick egner sig alt sammen til induktionskomfurer, ligesom vores emaljeret stål kedel.
KØB KØKKENUDSTYR
Image without a name
 
*Undtagelser for vores vendbar grillplade i støbejern og vores store crepepande i støbejern. Vi henviser til information om varmekilde, der findes til alle produkter.
 

Hvilke fordele er der ved madlavning på induktion?

 
Det er energieffektivt. Induktionskomfurer bruger størstedelen af den energi, de frembringer, med et minimalt varmetab.
Image without a name
 

Det er hurtigere og nemmere at rengøre dit komfur. Da overfladen på et induktionskomfur holder sig kold, brænder evt. spildrester sig ikke fast.

Image without a name
 
Det er hurtigere og mere effektivt end traditionelle gas- eller elkomfurer, og kan bringe din mad i kog dobbelt så hurtigt.
Image without a name
Image without a name
 

Sådan opvarmer du din pande

  • 1. Vælg den rigtige størrelse kogeplade til bunden af panden.
  •    
  • 2. Sæt panden over på lav varme.
  •    
  • 3. Følg produktets anbefalede opvarmningsproces. (Nogle produkter skal opvarmes før olie/smør tilføjes, mens andre skal opvarmes sammen med olie/smør).
  •   
  • 4. Når olien er varm, er du klar til at lave mad.
Se pleje & brug

6 gode råd til induktion

1

Sørg for, at størrelsen passer. Kogepladen bør ikke være større end panden, da det ville begrænse evnen til at varme op eller ganske enkelt ikke ville virke. Det er okay, hvis panden er større end kogepladen, men for optimal effekt skal størrelserne passe.

2

Sørg for, at hele bunden er i kontakt med komfuret: Hvis den tidligere har været brugt på gas og overophedet, kan formen være blevet skæv og dermed gøre, at den ikke fungerer på induktion.

3

Stil forsigtigt panden på komfuret og sørg altid for at løfte den af og på komfuret for at undgå ridser i komfurets overflade.

4

Lad komfur og pande varme langsomt op sammen.

5

Brug kun turbofunktionen til at koge vand. Undgå dog at bruge turbofunktionen med vores emaljeret støbejern.

6

Vi anbefaler, at du laver mad over lav til medium varme, da alt vores køkkenudstyr er designet til at varme jævnt og effektivt op. Dette vil også gøre det nemmere at vaske op.

Induktionsvenlige favoritter