- Ris & Korn
Ingredienser
- 250 g risengrød
- 2 spsk flormelis
- 1 stk vaniljestang
- 200 g skyr
- 200 g kondenseret mælk
- 2 dl piskefløde
- Evt. 100 g mandelsplitter
- Kirsebærsauce
- 25 g mandelsplitter
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld risengrøden i en skål
-
2Flæk vaniljestangen på langs, og skrab forsigtigt kornene ud.
-
3Bland vaniljekorn sammen med lidt flormelis, og rør derefter vaniljesukker, skyr og kondenseret mælk og den resterende flormelis. Bland det hele sammen med risengrøden
-
4Pisk fløden til luftig flødeskum og vend i. Tilsæt evt. mandelsplitter, og fordel massen ud i gryden
-
5Stil isen på frost i mindst 3-4 timer i en støbejernsgryde
-
6Server isen med kirsebærsauce og evt. mandelsplitter og chokoladekugler
-
7Tip:
-
8Isen kan holde sig på frost i op til 3 måneder