Isdessert «Semifreddo» med jordbær og granatæble

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Isdessert «Semifreddo» med jordbær og granatæble
Denne semifreddo isdessert kombinerer konsistensen af den frosne mousse med flødeisens fyldighed og bliver til en drøm af en dessert. I denne opskrift bliver mosede jordbær og granatæblekerner rørt ind i blandingen for at give den en frisk frugtsmag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 æg, delt i hvider og blommer
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vaniljepasta eller kornene af 1-2 stænger vanilje
  • ½ tsk. citronsyre
  • 1/4 l fløde, pisket
  • 100 g jordbær, blendet til mos
  • 100 g granatæblekerner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom æggeblommer, 50 g sukker og vaniljepasta i en varmefast skål, og pisk til det bliver lyst og luftigt.
  • 2
    Sæt skålen over et vandbad (en gryde med småsnurrende vand) og pisk, indtil blandingen har fordoblet sin størrelse.
  • 3
    I en anden skål piskes æggehviderne med citronsyre og resten af sukkeret, indtil der dannes stive toppe.
  • 4
    Vend flødeskummet forsigtigt sammen med begge æggeblandinger, og hæld det i et rektangulært stentøjsfad.
  • 5
    Træk forsigtigt jordbærmos og granatæblekerner gennem moussen. Frys blandingen indtil den sætter sig, ca. 4-6 timer.