- Frugt
Ingredienser
- 4 æg, delt i hvider og blommer
- 100 g sukker
- 1 spsk. vaniljepasta eller kornene af 1-2 stænger vanilje
- ½ tsk. citronsyre
- 1/4 l fløde, pisket
- 100 g jordbær, blendet til mos
- 100 g granatæblekerner
-
Fremgangsmåde
-
1Kom æggeblommer, 50 g sukker og vaniljepasta i en varmefast skål, og pisk til det bliver lyst og luftigt.
-
2Sæt skålen over et vandbad (en gryde med småsnurrende vand) og pisk, indtil blandingen har fordoblet sin størrelse.
-
3I en anden skål piskes æggehviderne med citronsyre og resten af sukkeret, indtil der dannes stive toppe.
-
4Vend flødeskummet forsigtigt sammen med begge æggeblandinger, og hæld det i et rektangulært stentøjsfad.
-
5Træk forsigtigt jordbærmos og granatæblekerner gennem moussen. Frys blandingen indtil den sætter sig, ca. 4-6 timer.