
Hyld dine grøntsager ved at tilberede dem på en Le Creuset-grillpande, hvilket giver smag, tekstur og interesse til maden. Server med et skvæt citronsaft og en smule af den fineste olivenolie, du kan finde. Bland det sammen, og forbered disse grøntsager med den samme metode, dog marineret i asiatiske dressinger eller en harissaolie.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 broccoli, skåret i lange skiver
- 4 minisquash, skåret meget tyndt/skrællet på langs
- 2 røde peberfrugter, skåret i lange strimler, uden kerner
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Olivenolie
- Saft fra 1 citron
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Kapers eller kapersbær til servering
- Focaccia, skåret i skiver til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Dæk alle de forberedte grøntsager med olivenolie, salt og peber.
-
2Sæt en Le Creuset Classic kvadratisk grillpande på 24 cm på over medium varme. Når den er varm, tilsætter du grøntsagerne i bundter alt efter deres type. Grillsteg først broccolien, dernæst peberfrugterne og minisquashene, så de får grillstreger og bliver bløde. Fyld ikke for meget på panden, så du opnår de bedste resultater. Sæt til side.
-
3Kom rødløget, der er skåret i tynde skiver, i en skål sammen med salt. Gnid saltet ind i løgskiverne, og pres citronsaft over. Lad det stå og trække, så det bliver syltet.
-
4Server de grillede grøntsager sammen med syltet løg, kapers og focaccia. Denne ret er også lækker sammen med din yndlingsgedeost eller en blød, glat ricotta (valgfrit).