Ingredienser
- 2 chorizoer
- 1 kg kyllingelår
- 250 g store rejer
- Smør og olivenolie efter behov
- 2-3 spsk cajunkrydderi
- 1 gult løg
- 2 fed hvidløg
- 1 jalapeño
- 1 stilk selleri
- 1 spsk harissa (alternativt Sambal Oelek)
- 1 spsk tomatpuré
- 400 g flåede tomater
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk røget chilipulver
- 1 tsk Worcestershire sauce
- Salt og friskkværnet peber
- 4 dl basmatiris
- Frisk koriander og persille
- 1 lime
-
Fremgangsmåde
-
1Skær chorizoen i skiver. Krydr kyllingen og rejerne med cajun-krydderi og steg dem hvert for sig i smør og olivenolie i en Le Creuset Buffetgryde. Start med at stege kyllingen. Lad chorizoen stege sammen med rejerne, når de er ved at være færdige. Sæt kødet til side, når det er færdigt.
-
2Hak løg, hvidløg og jalapeño og skær sellerien i skiver. Steg det hele samlet i smør og olivenolie i din Buffetgryde. Tilsæt harissa og tomatpuré og lad det stege i et par minutter. Hæld de flåede tomater og bouillon i gryden og bring det i kog. Lad det simre i ca. 5-10 minutter. Smag til med chilipulver og worcestershire sauce. Smag herefter til med salt og peber.
-
3Kog risene og tilføj dem til Buffetgryden. Bland risene med tomatsaucen og tilføj kylling, chorizo og rejer. Pynt til sidst med hakkede krydderurter og limebåde.