- Fjerkræ
Ingredienser
- 20 g tørret Hijiki-tang (kan købes i asiatiske supermarkeder)
- 4 friske shitake svampe, grofthakket
- 3 cm ingefær, skrællet og fintrevet
- 100 g tofu, smuldret til små stykker
- 400 g hakket svinekød
- 1 æg, sammenpisket
- 25 g Panko rasp eller almindelig rasp
- 1 spsk. hvid miso (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 1 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 1 spsk. sake
- 1 spsk. soya
- Vegetabilsk olie til stegning
- 2 spsk. riseddike
- 4 spsk. soya
- 1 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 2 spsk. yuzu-saft eller limesaft
- Purløg, finthakket, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Kom tørret tang i en skål med rigeligt koldt vand, og udblød det i 15-20 minutter, til det er blødt. Efter at være blevet udblødt vil tangen være cirka 5 gange så stor, som da den var tørret. Si vandet fra og skyl med koldt vand.
-
2Varm ovnen op til 190 °C
-
3Kom alle ingredienserne til hakkebøffer i en skål, og bland det godt sammen. Del farsen i 8, og form til flade bøffer (1,5 cm i tykkelse).
-
4Varm grillpanden op ved middel varme i cirka 5 minutter. Pensl grillpanden med olie, steg bøfferne i 3 minutter på hver side og sæt panden i ovnen. Bag bøfferne i yderligere 5 minutter.
-
5Imens laves Ponzu-saucen. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen.
-
6Servér sammen med bøfferne og drys med purløg.