Japansk hakkebøf af svinekød med Ponzu-sauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Japansk hakkebøf af svinekød med Ponzu-sauce
Hvis din madlavning skal have et japansk tvist, så er denne opskrift noget for dig. Disse hakkebøffer med tofu og tang kan varieres på et utal af måder: servér dem som burgere med boller og grøntsager, sammen med ris eller form dem til små frikadeller og steg dem på spyd.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Hakkebøffer
  • 20 g tørret Hijiki-tang (kan købes i asiatiske supermarkeder)
  • 4 friske shitake svampe, grofthakket
  • 3 cm ingefær, skrællet og fintrevet
  • 100 g tofu, smuldret til små stykker
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 æg, sammenpisket
  • 25 g Panko rasp eller almindelig rasp
  • 1 spsk. hvid miso (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 1 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 1 spsk. sake
  • 1 spsk. soya
  • Vegetabilsk olie til stegning
Ponzu-sauce
  • 2 spsk. riseddike
  • 4 spsk. soya
  • 1 spsk. mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 2 spsk. yuzu-saft eller limesaft
  • Purløg, finthakket, til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom tørret tang i en skål med rigeligt koldt vand, og udblød det i 15-20 minutter, til det er blødt. Efter at være blevet udblødt vil tangen være cirka 5 gange så stor, som da den var tørret. Si vandet fra og skyl med koldt vand.
  • 2
    Varm ovnen op til 190 °C
  • 3
    Kom alle ingredienserne til hakkebøffer i en skål, og bland det godt sammen. Del farsen i 8, og form til flade bøffer (1,5 cm i tykkelse).
  • 4
    Varm grillpanden op ved middel varme i cirka 5 minutter. Pensl grillpanden med olie, steg bøfferne i 3 minutter på hver side og sæt panden i ovnen. Bag bøfferne i yderligere 5 minutter.
  • 5
    Imens laves Ponzu-saucen. Kom alle ingredienserne i en skål og bland det godt sammen.
  • 6
    Servér sammen med bøfferne og drys med purløg.