Japanske grillspyd – 3 slags

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Japanske grillspyd – 3 slags
Er du vild med det asiatiske køkken, så vil disse japanske grillspyd, kaldet ”Kushiyaki”, helt sikkert falde i din smag. Vi har udvalgt tre spyd med hver sin sværhedsgrad, men som alle tre smager fantastisk. Servér dem sammen med ris og soya. <b>OBS</b> Bruger du grillspyd af træ, skal de lægges i blød i vand i 10 minutter inden brug.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

1. grillspyd – asparges med bacon (3-4 spyd)
  • 10 asparges
  • 10 tynde skiver bacon
2. grillspyd – kylling og forårsløg med soyaglace
  • 4-5 kyllingeinderfiletter
  • 8 forårsløg
  • 1 tsk. hvide sesamfrø, ristet
Soyaglace
  • 1 dl kyllingefond
  • 1 dl soya
  • 0,5 dl mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • 0,5 dl sake eller hvidvin
  • 20 g majsmel blandet med en smule koldt vand, til det er tyndtflydende
3. grillspyd – spicy kyllingeboller med soyaglace (6 spyd)
  • 300 g hakket kyllingekød
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 cm ingefær, skrællet og fintrevet
  • 1 tsk. sesamolie
  • Chilisauce, efter smag
  • Salt og peber
  • Vegetabilsk olie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    1. grillspyd – asparges med bacon
  • 2
    Skær de trævlede ender af aspargesene og skær hver asparges ud i 3-4 stykker alt efter størrelse.
  • 3
    Blanchér dem i saltet vand i 30 sekunder og skyl dem derefter under koldt vand for at stoppe tilberedningen. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • 4
    Skær baconskiverne ud i stykker svarende til samme antal asparges stykker. Vikl et stykke bacon omkring et stykke asparges og sæt dem på grillspyd. Fordel dem ligeligt, omkring fem på hvert spyd, og pres stykkerne godt sammen.
  • 5
    Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter og steg spyddene til baconen er brun og sprød på begge sider.
  • 6
    2. grillspyd – kylling og forårsløg med soyaglace
  • 7
    Kom kyllingefond, soya, mirin og sake/hvidvin i en kasserolle, og varm det op til det simrer.
  • 8
    Tilsæt væsken med majsmel og rør rundt til det tykner. Tag glacen af varmen, og lad den køle af.
  • 9
    Skær hver inderfilet i 2-3 stykker, så de har en mundret størrelse. Skær også forårsløgene ud, så de matcher størrelsen på kyllingestykkerne.
  • 10
    Fordel alle stykkerne ligeligt på spyddene, omtrent tre stykker kylling og tre stykker forårsløg på hver. Sæt dem på skiftevis (kylling, forårsløg, kylling, forårsløg, osv.) og pres stykkerne godt sammen på spyddet.
  • 11
    Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter. Brug en pensel til at pensle soyaglacen på spyddene, og steg dem på alle sider i 15-20 minutter, til det er brune og karamelliserede.
  • 12
    Når spyddene er færdige, pensles de en sidste gang med glace og sesamfrø drysses over.
  • 13
    3. grillspyd – spicy kyllingeboller med soyaglace
  • 14
    Bland kyllingekød, hvidløg, ingefær, sesamolie, salt og peber sammen til en fast fars. Kom lidt vegetabilsk olie på hænderne og form farsen rundt om grillspyddet, så det danner en flad frikadelle (cirka 1 cm tyk og 3 cm lang).
  • 15
    Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter og steg kyllingebollerne på alle sider til de er brunet og næsten gennemstegte. Pensl dem med soyaglace og steg dem færdige, så glacen karamelliserer.