- Kylling
Ingredienser
- 10 asparges
- 10 tynde skiver bacon
- 4-5 kyllingeinderfiletter
- 8 forårsløg
- 1 tsk. hvide sesamfrø, ristet
- 1 dl kyllingefond
- 1 dl soya
- 0,5 dl mirin (sød risvin) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- 0,5 dl sake eller hvidvin
- 20 g majsmel blandet med en smule koldt vand, til det er tyndtflydende
- 300 g hakket kyllingekød
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 cm ingefær, skrællet og fintrevet
- 1 tsk. sesamolie
- Chilisauce, efter smag
- Salt og peber
- Vegetabilsk olie
-
Fremgangsmåde
-
11. grillspyd – asparges med bacon
-
2Skær de trævlede ender af aspargesene og skær hver asparges ud i 3-4 stykker alt efter størrelse.
-
3Blanchér dem i saltet vand i 30 sekunder og skyl dem derefter under koldt vand for at stoppe tilberedningen. Dup dem tørre med køkkenrulle.
-
4Skær baconskiverne ud i stykker svarende til samme antal asparges stykker. Vikl et stykke bacon omkring et stykke asparges og sæt dem på grillspyd. Fordel dem ligeligt, omkring fem på hvert spyd, og pres stykkerne godt sammen.
-
5Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter og steg spyddene til baconen er brun og sprød på begge sider.
-
62. grillspyd – kylling og forårsløg med soyaglace
-
7Kom kyllingefond, soya, mirin og sake/hvidvin i en kasserolle, og varm det op til det simrer.
-
8Tilsæt væsken med majsmel og rør rundt til det tykner. Tag glacen af varmen, og lad den køle af.
-
9Skær hver inderfilet i 2-3 stykker, så de har en mundret størrelse. Skær også forårsløgene ud, så de matcher størrelsen på kyllingestykkerne.
-
10Fordel alle stykkerne ligeligt på spyddene, omtrent tre stykker kylling og tre stykker forårsløg på hver. Sæt dem på skiftevis (kylling, forårsløg, kylling, forårsløg, osv.) og pres stykkerne godt sammen på spyddet.
-
11Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter. Brug en pensel til at pensle soyaglacen på spyddene, og steg dem på alle sider i 15-20 minutter, til det er brune og karamelliserede.
-
12Når spyddene er færdige, pensles de en sidste gang med glace og sesamfrø drysses over.
-
133. grillspyd – spicy kyllingeboller med soyaglace
-
14Bland kyllingekød, hvidløg, ingefær, sesamolie, salt og peber sammen til en fast fars. Kom lidt vegetabilsk olie på hænderne og form farsen rundt om grillspyddet, så det danner en flad frikadelle (cirka 1 cm tyk og 3 cm lang).
-
15Varm grillpladen op ved middel varme i omkring 5 minutter og steg kyllingebollerne på alle sider til de er brunet og næsten gennemstegte. Pensl dem med soyaglace og steg dem færdige, så glacen karamelliserer.