Japanske grillspyd med grøntsager

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Japanske grillspyd med grøntsager
Det japanske køkken er fuld af spændende smage og aromatiske dufte! Her får du tre varianter af vegetariske grillspyd – kaldet ”Kushiyaki” på japansk – som kan spises sammen med ris eller serveres alene som appetizere.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

1. grillspyd – Hvidløg med sauce af smør og soya (4-5 spyd)
  • 2 hele hvidløg
  • 20 g smeltet smør
  • 1 spsk. soya
2. grillspyd – Svampe med krydret misosmør (3-6 spyd)
  • 150-200 g svampe, fx champignon
  • 75 g misopasta
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • Chilipulver, efter smag
3. grillspyd – Majroer med sød misosauce (2-4)
  • 50 g misopasta
  • 1 spsk. mirin, sød japansk risvin
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. vand
  • ¼ tsk. eddike
  • 4 store eller 8 små majroer
  • 4-5 dl dashi, japansk fiskefond (fås hos asiatiske købmand)
  • ½ tsk. salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    1. grillspyd – Hvidløg med sauce af smør og soya
  • 2
    Sæt en smule vand over i en lille gryde.
  • 3
    Pil hvidløgene og skær den tørre ende af hvert fed. Når vandet koger, blancheres feddene i omkring 1 minut for at mørne dem.
  • 4
    Fordel hvidløgsfeddene på grillspyddene. Det kan være en fordel at ’skrue’ dem på i stedet for at presse, da dette kan få feddene til at flække.
  • 5
    Mix smeltet smør og soya, og hæld saucen over spyddene.
  • 6
    Steg dem på en grillpande ved middel varme til de er gyldenbrune.
  • 7
    2. grillspyd – Svampe med misosmør
  • 8
    Mix miso, smør og chilipulver til det former en tyk pasta.
  • 9
    Skær svampene i mundrette stykker (hvis det er nødvendigt), fordel dem på spyddene og pensl med pastaen.
  • 10
    Steg dem på en grillpande ved middel varme i cirka 3 minutter på hver side.
  • 11
    3. grillspyd – Majroer med sød misosauce
  • 12
    Mix miso, mirin, sukker, vand og eddike til det er ensartet.
  • 13
    Skær stilken og bunden af majroerne og skrub dem rene. Skær dem i halve eller kvarte, så de har en mundret størrelse.
  • 14
    Kom fiskefonden (dashi) i en gryde og bring den i kog.
  • 15
    Tilsæt salt og majroer. Kog i cirka 5 minutter – de skal gerne have lidt bid i midten. Hæld vandet fra og lad dem køle af, før du fordeler dem på spyddene.
  • 16
    Pensl spyddene med misosaucen.
  • 17
    Steg dem på en grillpande ved middel varme til de er gyldne over det hele og pensl dem igen med misosaucen inden servering.