- Grøntsager
Ingredienser
- 2 hele hvidløg
- 20 g smeltet smør
- 1 spsk. soya
- 150-200 g svampe, fx champignon
- 75 g misopasta
- 50 g smør, stuetemperatur
- Chilipulver, efter smag
- 50 g misopasta
- 1 spsk. mirin, sød japansk risvin
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. vand
- ¼ tsk. eddike
- 4 store eller 8 små majroer
- 4-5 dl dashi, japansk fiskefond (fås hos asiatiske købmand)
- ½ tsk. salt
-
Fremgangsmåde
-
11. grillspyd – Hvidløg med sauce af smør og soya
-
2Sæt en smule vand over i en lille gryde.
-
3Pil hvidløgene og skær den tørre ende af hvert fed. Når vandet koger, blancheres feddene i omkring 1 minut for at mørne dem.
-
4Fordel hvidløgsfeddene på grillspyddene. Det kan være en fordel at ’skrue’ dem på i stedet for at presse, da dette kan få feddene til at flække.
-
5Mix smeltet smør og soya, og hæld saucen over spyddene.
-
6Steg dem på en grillpande ved middel varme til de er gyldenbrune.
-
72. grillspyd – Svampe med misosmør
-
8Mix miso, smør og chilipulver til det former en tyk pasta.
-
9Skær svampene i mundrette stykker (hvis det er nødvendigt), fordel dem på spyddene og pensl med pastaen.
-
10Steg dem på en grillpande ved middel varme i cirka 3 minutter på hver side.
-
113. grillspyd – Majroer med sød misosauce
-
12Mix miso, mirin, sukker, vand og eddike til det er ensartet.
-
13Skær stilken og bunden af majroerne og skrub dem rene. Skær dem i halve eller kvarte, så de har en mundret størrelse.
-
14Kom fiskefonden (dashi) i en gryde og bring den i kog.
-
15Tilsæt salt og majroer. Kog i cirka 5 minutter – de skal gerne have lidt bid i midten. Hæld vandet fra og lad dem køle af, før du fordeler dem på spyddene.
-
16Pensl spyddene med misosaucen.
-
17Steg dem på en grillpande ved middel varme til de er gyldne over det hele og pensl dem igen med misosaucen inden servering.